TEKEL işçilerine para toplamaya polis tarafından Dilencilik cezası kesildi.
Eklenme Tarihi:
18 Şubat 2010 Perşembe 09:49:22
ANKARA da eylemlerini sürdüren Tekel işçilerine yardım amacıyla, Tunceli nin Hozat İlçesi nde para toplayan sivil toplum örgütü yöneticisi 2 kişi, polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlara, `dilencilik yaptıkları gerekçesiyle, Kabahatler Kanunu na göre 70 er TL para cezası verildi. Topladıkları kumbaraların içindeki paralara da el konuldu.
Ankara da eylemlerini sürdüren Tekel işçileriyle dayanışma amacıyla Türkiye genelinde başlatılan `1 TL ni Tekel işçilerine ver kampanyası kapsamında, Tunceli nin Hozat İlçesi nde de yardım toplama çalışması başlatıldı. Kampanya çalışmalarını yürüten Emek Partisi İl Başkanı Erdem Ulaş Çelik, sendikacı Haydar Güler, ellerinde kumbaralar ile ilçede esnafı gezerek yardım toplamaya başladı. Ulaş ve Güler, yardım amacıyla girdikleri bir kahvede para topladıkları sırada polis engeliyle karşılaştı. Para toplama işinin yasal olmadığı gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınan Çelik ve Güler, emniyeti götürüldü. İfadeleri alınan Çelik ve Güler, `Kabahatler Kanunu na muhalefet suçu işledikleri, dilencilik yaptıkları gerekçesiyle 70 TL para cezası ile cezalandırıldı. Çelik ve Güler, ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, esnaftan toplanan ve kumbaraların içinde bulunan paralara ise polis el koydu.
`FAZLA SÖZE GEREK YOK
Emek Partisi İl Başkanı Erdem Ulaş Çelik, karakol çıkışı yaptığı açıklamada, Türkiye deki tüm Tekel işçileriyle dayanışma amacıyla yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, "Türkiye nin her yerinde bu kampanya devam ediyor. Ancak Hozat polisi bunu kabul etmeyerek, hem bizi gözaltına aldı, hem de ilgisi alakası olmayan bir gerekçe ile bizi dilenci statüsüne koyarak kabahatler kanuna muhalefetten 70 TL ile cezalandırdı. Fazla söze gerek yok. Türkiye de bir gerçek de böylece kamuoyu tarafından öğrenilmiş oldu" dedi. VatanBu haber 138 kez okunmuştur.