Atakum Belediyesi, belediye personelinin bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla düzenlediği eğitim seminerlerini sürdürüyor. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen programlar kapsamında, belediye çalışanlarına yönelik proje döngüsü yönetimi ile diksiyon ve hitabet eğitimi verildi.
‘Proje Döngüsü Yönetimi’ eğitimi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) iş birliğiyle Atakum Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda iki gün boyunca uygulamalı olarak gerçekleştirildi. OKA Proje Uzmanları İbrahim Ethem Şahin ve Sevim Şener, katılımcılara proje geliştirme, planlama ve uygulama süreçleri hakkında kapsamlı bilgi aktarımında bulundu. Eğitim boyunca grup çalışmaları yapılarak teorik bilgiler pratiğe dönüştürüldü.
Kurum içi eğitim faaliyetleri kapsamında ayrıca, akademisyen Prof. Dr. Ahmet Mutlu tarafından “Diksiyon ve Hitabet” semineri verildi. Yoğun ilgi gören seminerde, etkili konuşma teknikleri, tonlama, vurgu ve beden dilinin doğru kullanımı gibi konular detaylı şekilde ele alındı. Personelin aktif katılımıyla gerçekleşen seminerin sonunda, katılımcılar duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Atakum Belediyesi yetkilileri yaptıkları açıklamada, eğitim seminerlerinin artarak devam edeceğini belirterek, “Personelimizin mesleki donanımını artırmak ve halkımıza daha nitelikli hizmet sunmak için çeşitli konularda uzman eğitmenlerle eğitim programlarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalar, Atakum’un gelişen yapısına katkı sunarken, personelimizin kişisel gelişimine de büyük katkı sağlıyor,” ifadelerine yer verdi.
Atakum Belediyesi, eğitim programlarıyla hem kurumsal kapasitesini artırmayı hem de daha güçlü bir hizmet anlayışıyla yoluna devam etmeyi hedefliyor.