Manisa Büyükşehir Belediyesi, halkın günlük ihtiyaçlarına yönelik uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce Şehzadeler, Salihli, Soma ve Akhisar’da faaliyete geçen Kent Lokantası’nın beşincisi Muradiye’de düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Kent Lokantası'nın açılışına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in yanı sıra belediye yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta Başkan Zeyrek, yemek tezgahının başına geçerek ilk yemek servisini bizzat yaptı.
'Vatandaşımızın sofrasına sıcak yemek koyuyoruz'
Başkan Zeyrek, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Sosyal belediyecilik anlayışımız doğrultusunda Kent Lokantalarımızı her hafta bir ilçemize kazandırıyoruz. Bugün Muradiye’de verdiğimiz sözü bir ay içinde yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu lokantalarda dört çeşit yemeği sadece 50 TL’ye sunuyoruz. Askıda yemek uygulamamız da var. 50 TL'yi dahi veremeyecek durumda olan hemşerilerimizin de karnı doysun istiyoruz.”
Zeyrek, halkın ekonomik sıkıntılarını görmezden gelmediklerini belirterek, “Günde en azından bir öğün sıcak yemek sunarak vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu gösteriyoruz” dedi.
Muradiye’ye 2 milyar liralık altyapı yatırımı
Açılışta sadece lokanta değil, Muradiye’nin tüm altyapısının yenilenmesi müjdesi de verildi. Başkan Zeyrek, 2 milyar TL’lik altyapı projesinin tüm hazırlıklarının tamamlandığını belirterek şunları kaydetti:
“Suyundan kanalizasyonuna, yollarından iletim hatlarına kadar Muradiye’yi baştan sona yenileyeceğiz. Elbette bu süreç zorlu geçecek. Yollar kazılacak, geçici sıkıntılar yaşanacak. Ama sonunda Muradiye’nin kronikleşmiş su ve altyapı problemleri tamamen çözülecek. Bu sabır ve dayanışmayı birlikte göstereceğiz.”
Lokanta Açıldı, İlk Servisi Başkan Yaptı
Konuşmaların ardından kurdele kesildi ve Kent Lokantası resmen hizmete girdi. Başkan Zeyrek, tezgâh başına geçerek vatandaşlara ilk yemekleri dağıttı. Açılışın ardından vatandaşlarla birlikte öğle yemeği yiyen Zeyrek, vatandaşların taleplerini dinledi, onlarla sohbet etti.