Hürriyetçi Eğitim Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı İlker İLKİN, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir açıklama yayımlayarak milletin yeniden ayağa kalkışının simgesi olan bu tarihi günün, gençliğe duyulan güvenin ve bağımsızlık inancının simgesi olduğunu ifade etti.
İlker İLKİN açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
Karanlıktan Aydınlığa Uzanan Yolun Başlangıcı – 19 Mayıs
Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919’un 106. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattığı bu tarih, yalnızca bir başlangıç değil, aynı zamanda milletimizin bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin yakıldığı gündür.
O dönem Anadolu işgal altındaydı. Halk yorgun, umutsuz ve çaresizdi. Mondros Mütarekesi sonrası vatanın dört bir yanı işgal edilmişti. Ancak Atatürk, milletin sinesinden doğan bir inançla, halkın iradesine güvenerek Samsun’a çıktı. Tüm zorluklara rağmen milletimizin azmi, kararlılığı ve bağımsızlık sevdasıyla Millî Mücadele başlatıldı. Bu mücadele, bir ulusun yeniden ayağa kalkmasının, kendi kaderine sahip çıkmasının simgesidir.
Atatürk, bu kutlu günü gençliğe armağan ederek, geleceğimizi gençlerin omuzlarında yükseleceğine olan inancını ortaya koymuştur. Bugün bizlere düşen görev, o inancı boşa çıkarmamak, Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmak ve daha aydınlık bir Türkiye için birlikte çalışmaktır.
İçinde bulunduğumuz şartlarda, gençlerimizin çağın gerektirdiği bilgi, ahlak ve sorumlulukla donatılması büyük önem taşımaktadır. Sporla, bilimle, sanatla gelişen gençlik, Türkiye’nin yarınlarını inşa edecektir.
Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor; milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.