Kuveyt Türk ve teknoloji iştiraki Architecht, teknoloji odaklı sosyal sorumluluk projeleriyle deprem bölgesindeki öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor. “Geleceğe Yazılım” projesi kapsamında Kahramanmaraş Pazarcık’taki iki ortaokulda binlerce öğrenciye uygulamalı robotik ve kodlama eğitimi verildi.
Katılım finans sektörünün öncüsü Kuveyt Türk ve teknoloji iştiraki Architecht’in birlikte hayata geçirdiği “Geleceğe Yazılım” projesi, teknolojiyle üretmenin heyecanını bu kez Kahramanmaraşlı öğrencilerle buluşturdu. 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Pazarcık ilçesindeki Cumhuriyet ve Yavuz Selim Ortaokullarında 21-22 Mayıs tarihlerinde düzenlenen etkinliklerde 2.400’den fazla öğrenci robotik ve kodlama eğitimi aldı.
Proje kapsamında öğrencilerin teknolojiyi yalnızca tüketen değil, aynı zamanda üreten bireyler olarak yetişmeleri hedefleniyor. Eğitimler sırasında kurulan bilgisayar laboratuvarlarında öğrenciler temel yazılım becerileriyle tanıştı ve teknolojiyi üretim aracı olarak kullanma deneyimi yaşadı.
Etkinlikte konuşan Architecht Genel Müdürü Ökkeş Emin Balçiçek, “Bu proje sadece bir teknoloji yatırımı değil, aynı zamanda çocuklarımızın geleceğine atılmış güçlü bir adımdır. Hayallerimizdeki geleceği, değerlerimizle kodlamaya devam edeceğiz” dedi. Balçiçek, Türkiye genelinde bugüne dek 106 okulda kurulan laboratuvarlar aracılığıyla 78.500 öğrenciye ulaşıldığını, yıl sonuna kadar 30 yeni okulda daha laboratuvar kurmayı hedeflediklerini belirtti.
2018 yılında başlatılan proje, 2023 itibarıyla “Geleceğe Yazılım” adıyla genişletilerek tüm Türkiye’ye yayıldı. Toplamda 1.736 bilgisayarın bağışlandığı projede bu yıl, 20.000 yeni öğrenciye daha ulaşılması planlanıyor. Ayrıca “1010 Kâşif” adlı alt program ile öğrencilerin teknolojik keşiflere yönlendirilmesi de sağlanıyor.
Kahramanmaraş’taki öğrenciler için umut, motivasyon ve teknoloji dolu bir deneyim sunan Geleceğe Yazılım projesi, sosyal sorumluluğun teknolojiyle birleştiğinde nasıl güçlü etkiler yaratabileceğini bir kez daha gösterdi.