Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik mesleğini yasal zemine kavuşturan 3568 Sayılı Kanun’un yürürlüğe girişinin 36. yılı, Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda (SMMMO) düzenlenen kokteyl programıyla kutlandı. Anlamlı etkinliğe, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum yöneticileri ve çok sayıda meslek mensubu katıldı.
Programa; CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Soğuk, Samsun Defterdarı Halil İbrahim Temiz, SGK İl Müdürü Ünal Kaya, TÜİK Bölge Müdürü Halil Emecen ve birçok üst düzey isim ile meslek camiasının temsilcileri katılım gösterdi.
Etkinlikte, daha önce kurul ve delegasyon görevlerinde bulunan meslek mensuplarına teşekkür belgeleri verildi. Törenin ardından kürsüye çıkan Samsun SMMMO Başkanı Osman Arslan, hem günün anlam ve önemini hem de meslek camiasının güncel sorunlarını dile getirdi.
“Mesleğimizin Güçlü Bir Geleceğe İhtiyacı Var”
Arslan, “1 Haziran 1989’da kabul edilen ve 13 Haziran’da yürürlüğe giren 3568 Sayılı Kanun’un 36. yılını kutluyoruz. Bu etkinlik sadece bir kutlama değil; aynı zamanda mesleğimizin geleceğine ışık tutacak taleplerimizi dile getirdiğimiz önemli bir buluşmadır” dedi.
Enflasyon Düzeltmesi ve Mali Tatil Talepleri
Başkan Arslan, meslek mensuplarını zorlayan enflasyon düzeltmesi uygulamasına dikkat çekerek, “Vergisiz olmalı. Bu haliyle hem işletmelere hem bizlere yük getiriyor” dedi. Mali tatilin kapsamlı şekilde düzenlenmesini, KDV indirimi ya da tevkifat uygulanmasını, kota ve kapasite sistemine geçilmesini önerdi.
Mesleki Talepler Sıralandı
Arslan, yeşil pasaport, ücret tarifelerinde zaman esaslı sistem, SMMM stajyerlerine teşvikler, KOBİ destekleri kapsamına alınma, nispi temsilin yeniden düzenlenmesi gibi birçok somut talebi de kamuoyuyla paylaştı. “TÜRMOB’da yaşanan 5’e 4 yönetim sorunu mesleğimizin demokratik yapısını tehdit ediyor” uyarısında bulunan Arslan, özelgelerin doğrudan meslek mensubuna verilmesi ve Alo TÜRMOB hattının kurulması gerektiğini de vurguladı.
“Sadece Kendimiz İçin Değil, Ülke Ekonomisi İçin de Çalışıyoruz”
Konuşmasının sonunda mesleğe emek verenleri anan Arslan, “Biz sadece mesleki talepler için değil, ülkemizin mali disiplini ve ekonomik geleceği için çalışıyoruz. Nice 13 Haziranlarda birlikte olmak dileğiyle tüm meslektaşlarımıza saygılar sunuyorum” dedi.
Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ve meslektaşlar arasındaki sohbetlerle sona erdi. Samsun SMMMO, meslek yasasının yıl dönümünde hem dayanışmayı hem de mesleki mücadeleyi vurgulayan güçlü bir duruş sergiledi.