19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde Samsun’da anlamlı bir etkinliğe imza atıldı. Farklı coğrafyalardan gelen öğrencilerin yer aldığı “Uluslararası Öğrenciler Kültür Buluşması”, Cumhuriyet Meydanı’nda renkli görüntülere sahne oldu.
19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Uluslararası Öğrenciler Kültür Buluşması”, Samsun’da coşkulu ve renkli anlara ev sahipliği yaptı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Samsun Üniversitesi’nde eğitim gören uluslararası öğrenciler, kendi ülkelerinin kültürlerini Samsunlularla buluşturdu.
Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantlarda farklı ülkelerin geleneksel kıyafetleri, müzikleri, dansları ve yemekleri tanıtıldı. Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, kültürel çeşitliliğin ve dostluğun ne denli güçlü bir bağ kurabildiği bir kez daha gözler önüne serildi.
Etkinlikte sahne alan öğrenciler, ülkelerine ait halk dansları ve müzik gösterileriyle izleyenlere görsel bir şölen sundu. Katılımcılar, farklı kültürlerle tanışmanın yanı sıra, bu kültürlerin yaşatılması adına da anlamlı bir katkıda bulundu.
Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ve Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci de etkinliğe katılarak öğrencilerle tek tek ilgilendi. Stantları gezip sohbet eden protokol üyeleri, bu tür etkinliklerin kültürel kaynaşmaya büyük katkı sunduğunu vurguladı.
Uluslararası Öğrenciler Kültür Buluşması, hem Samsunlular hem de yabancı öğrenciler için unutulmaz bir deneyim olarak hafızalarda yer etti. Farklılıkların bir zenginlik olduğunu ortaya koyan etkinlik, barış ve dostluk mesajlarıyla sona erdi.