İzmir’in Ödemiş, Çeşme ve Buca ilçelerinde devam eden orman yangınlarına müdahale için Üsküdar Belediyesi harekete geçti. Afet İşleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı 2 su tankeri, yaralanan hayvanların tedavisi için özel donanımlı Vetbüs aracı, 1 servis aracı ve toplam 11 personel yangın bölgesine gönderildi. Ekipte 3 veteriner hekim de yer aldı.
Hem Yangınla Mücadele Hem Hayvan Tedavisi
Üsküdar Belediyesi ekipleri, yangın söndürme çalışmalarında aktif rol alırken, bölgede yangından etkilenen hayvanların tedavisini de üstlenecek. Veteriner hekimler ve Vetbüs aracı, yaralı hayvanların ilk müdahalesini sahada yapacak. Su tankerleri ise yangınla mücadeleye destek olacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Koordineli Çalışma
Ekipler, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon içinde hareket ederek, yangının yol açabileceği tahribatı en aza indirmek için bölgede görev yapacak. Üsküdar Belediyesi, tecrübeli personeliyle hem yangın söndürme hem de afet sonrası destek çalışmalarında sahada aktif rol üstleniyor.
Üsküdar Belediyesi, yangınla mücadele ve afet dayanışması kapsamında desteğini sürdürmeye devam edecek.