Türk Kızılay’ın iyilik yolculuğunda Samsun öne çıktı. Türk Kızılay Samsun İl Merkezi Başkanı Onur Çoban, Mayıs ayında ülke genelinde en fazla faaliyet gerçekleştiren il olduklarını belirterek, yapılan çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
‘Hayır işlerinde yarışın’ mesajıyla yoğun bir çalışma yürütüldü
Başkan Onur Çoban, 19 Mayıs etkinliklerinden işaret dili kurslarına, aşevinde her gün düzenli olarak sürdürülen sıcak yemek dağıtımlarından gıda ve giyim yardımlarına, ilk yardım ve afet eğitimlerinden kan bağışı organizasyonlarına kadar çok sayıda alanda yoğun faaliyet yürütüldüğünü söyledi.
‘Yüce Rabbimizin Kur’an-ı Kerim’de buyurduğu gibi, “Hayır işlerinde yarışın” (Bakara, 148). Bizler de bu manevi mesajı düstur edinerek gönüllülüğün, paylaşmanın ve merhametin izinde durmadan çalışıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Samsun’da da her bir şubemiz, her bir gönüllümüz büyük bir azim ve fedakârlıkla görev yapıyor,’ dedi.
Mayıs ayında Türkiye genelinde birincilik gururu
Türk Kızılay Genel Merkezince, gonulluol.org sistemi üzerinden yapılan değerlendirmede; gerçekleştirilen faaliyet ve etkinlik sayısı, katılım sağlayan gönüllü sayısı ve etkinlik süreleri dikkate alınarak, mayıs ayında Türkiye genelinde birinci olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Çoban, emeği geçen herkese teşekkür etti:
‘Bu başarı yalnızca bir sıralama değil; binlerce insana dokunmanın, ihtiyaç sahiplerinin gönlünde umut olmanın ve iyiliğin izinde kararlılıkla yürümenin bir sonucudur. Fedakârca emek veren tüm gönüllülerimize, destek olan bağışçılarımıza ve gece gündüz çalışan ekip arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Kızılay’ın iyilik yolculuğunda durmadan, yılmadan yürümeye devam edeceğiz.’
Haber: Garabey