Toruntay'dan İstiklal Marşı'nın kabulünün 101'inci yıl Mesajı
Öz taşıma iş sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay 12 mart istiklal marşının kabulünün yıldönümü ile ilgili Kutlama mesaji yayımladı.

12 mart İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü ile ilgili kutlama mesaji yayınlayan Öz taşıma iş sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, İstiklal Marşının emperyalizme karşı verilen Milli Kurtuluş Savaşının en zorlu döneminde yazıldığını belirterek şunları söyledi:
İSTİKLAL MARŞI, MAZLUM VE ONURLU BİR MİLLETİN, KENDİSİNİ ESARET ALTINA ALMAK İSTEYEN ZALİMLERE
İSYANI VE MEYDAN OKUMASIDIR
İngiliz emperyalizminin güdümünde Küçük Asya'nın fethine soyunan Yunan Ordusu, Anadolu'nun merkezine ilerlemektedir.
Mustafa Kemal Paşa'nın askerlik onuru ve savaş hukukunu hiçe sayarak, sivil halka yönelik vahşi katliamları nedeniyle; "katiller sürüsü" dediği Yunan Ordusunun asıl hedefi, Milli Mücadelenin kalbi Ankara'dır..İngiltere'nin asıl amacı ise Türk Milletini Sevr'e razı etmek için Yunan sopasını kullanmaktır. Milli Mücadelenin hukuki ve siyasal meşruiyetinin dayanağı, Yasama Organı TBMM'de Ankara'da faaliyet göstermektedir. Ulusumuzun var olma ile yok olma çizgisinin böylesine iç içe geçtiği bir dönemde görev yapan Gazi Meclisin gazi vekillerinden birisi de Mehmet Akif Ersoy' dur.
Ben milletim için yazacağım marş için para almam, alamam!
Kazanması halinde para ödenmemesi şartının kabulü üzerine M. Akif Ersoy yarışmaya katılır ve gelen 724 eser arasında birinciliğe layık görülen onun şiirdir!
M. Akif Ersoy, TBMM'nin 12 Mart 1921 günlü oturumda oybirliği ile Milli Marş olarak kabul ettiği şiirini "Kahraman Ordumuza" adamıştır.
İstiklal Marşı, mazlum ve onurlu bir milletin, kendisini esaret altına almak isteyen zalimlere isyanı ve meydan okumasıdır. Yokluk ve yoksulluğun, işgalci zulmünün Anadolu'yu kasıp kavurduğu zorlu günlerde verilen özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin, milli şuur ve milletin müşterek vicdanının sesi olan İstiklal Marşı, ülkenin semalarında sonsuza kadar yankılanmaya devam edecektir.