Kandilli Rasathanesi, Amasya Mahmutlu Merzifon'da 17.57'de meydana gelen ve Samsun'da da hissedilen 4.5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu. Deprem, Amasya'nın yanı sıra Samsun'da da büyük bir endişe yarattı.
EN ÇOK SAMSUN'UN O İLÇELERİNDE HİSSEDİLDİ
Amasya'da meydana gelen deprem, Samsun'un İlkadım ve Vezirköprü ilçelerinde en yoğun şekilde hissedildi. Vatandaşlar kısa süreli panik yaşarken, bazıları sarsıntının ardından evlerinden dışarı çıktı. İlkadım ve Vezirköprü'de yaşayan birçok kişi, depremin şiddetli bir şekilde hissedildiğini ve sarsıntının ardından büyük bir korku yaşadıklarını belirtti.
VATANDAŞLAR TEDİRGİN
Depremin ardından bölgedeki vatandaşlar, sosyal medya üzerinden yaşadıkları anları paylaştı. İlk bilgilere göre, depremde can kaybı ya da ciddi bir maddi hasar yaşanmadı. Yetkililer, depremle ilgili olarak vatandaşları sakin olmaya ve resmi açıklamaları takip etmeye davet etti.
Depremin hemen ardından AFAD ve itfaiye ekipleri, bölgede olası bir acil duruma karşı teyakkuzda bulundu.
DEPREME HAZIRLIK ÇAĞRISI
Uzmanlar, bu tür depremlerin deprem kuşağında yer alan bölgeler için bir hatırlatma olduğunu belirterek, depreme hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaptı. Vatandaşların, evlerinde deprem çantası bulundurması ve olası bir deprem anında nasıl davranacaklarını bilmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulundular.
Bu tür doğa olaylarının, toplumun genelinde bir farkındalık yaratması ve gerekli önlemlerin alınması açısından önemli olduğunu belirten yetkililer, vatandaşların depreme karşı hazırlıklı olmalarını ve paniğe kapılmadan güvenli alanlarda bulunmalarını önerdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: