Samsun Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ı makamında ziyaret etti. Dernek başkan vekili Zeki Erkan önderliğinde gerçekleşen ziyarette, staj ve çıraklık dönemi mağduriyetleri gündeme getirildi.
Başkan vekili Erkan, 3308 sayılı kanun çerçevesinde staj ve çıraklık dönemlerinde sigorta başlangıçlarının yapıldığını ve SGK kartlarının verildiğini belirtti. Ancak, Erkan bu dönemlerin Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında emeklilik hesaplamalarında dikkate alınmadığını ve bu durumun mağduriyet yarattığını vurguladı.
Başkan Halit Doğan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konunun çözümüne yönelik destek vereceğini ifade etti. Dernek üyelerine teşekkür eden Doğan, mağduriyetin giderilmesi için gerekli adımların atılacağını belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: