Çerkes İş İnsanları Derneği, KVKK Hakkında Seminer Düzenledi

Çerkes İş İnsanları Derneği binasında gerçekleşen seminerde KVKK Uzmanı Avukat Esra Uysal,  kişisel verilerin korunması hakkında dernek üyelerini bilgilendirdi.

Samsun 17.09.2020, 11:37 17.09.2020, 12:13
Çerkes İş İnsanları Derneği, KVKK Hakkında Seminer Düzenledi

Çerkes İş İnsanları Derneği Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.KVKK Uzmanı Avukat Esra Uysal,  kişisel verilerin korunması hakkında dernek üyelerini bilgilendirdi.

Düzenlenen seminer hakkında açıklamada bulunan Çerkes İş İnsanları Derneği Başkanı Suna Akbaş, “Bugün teknoloji olağanüstü bir şekilde kişilerin ve kurumların bilgiyi paylaşması ve dünya çapında yaymasına izin verecek şekilde gelişmektedir. Tüm bu hususlar, kişilerin bilgilerinin kontrolünü kaybederek, kendilerine karşı kullanılması gibi bir çok tehlikeli durumun oluşmasına sebep olmaktadır. Biz de üyelerimizin hem kendi haklarını hem çalışanlarının haklarını korumalarını sağlayacak tedbirleri almak üzere Avukat hemşehrimiz Esra Uysal’dan destek istedik. Kendisine bizleri aydınlattığı teşekkür ederiz” dedi.

Avukat Esra Uysal seminer hakkında şu bilgileri verdi:

“Gerek kamu, gerekse özel kurumların hizmet alırken veya hizmet verirken toplamış olduğu kişisel verilerin özellikle son yıllarda giderek kötüye kullanılması, kişisel verilerin gizliliğinin ve kontrolünün kaybedilmesi, bireysel, sosyal ve kurumsal açıdan telafisi mümkün olmayan zararlara neden olması artık kişisel verilerin daha etkin korunması ve denetimini zorunlu hale getirmiş ve bu kapsamda ülkemizde 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK ) 07.04.2016 tarihinde yürürlüğe girmiştir. KVKK’ya göre kişisel veri, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi ifade etmektedir. Bunlara örnek olarak,  e-mail, adres, telefon bilgileri, doğum tarihi, hesap bilgileri, fotoğraflar, vergi veya TC kimlik numaraları, araç plakaları, hobiler, şirketlerin çalıştırdığı personel bilgileri dini inanç, dernek, vakıf ve sendika üyeliği, sağlık bilgileri vb. gösterilebilir” 

Seminerin ardından Başkan Suna Akbaş, Avukat Esra Uysal’a verdiği seminer dolayısıyla teşekkür çiçeği sundu.

Yorumlar (0)
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 2 6
2. Alanyaspor 2 6
3. Göztepe 2 4
4. Karagümrük 2 4
5. Beşiktaş 2 4
6. Hatayspor 2 4
7. Antalyaspor 2 4
8. Fenerbahçe 2 4
9. Kasımpaşa 2 3
10. Sivasspor 2 3
11. Erzurumspor 2 3
12. Kayserispor 2 3
13. Konyaspor 1 1
14. Gaziantep FK 2 1
15. Trabzonspor 2 1
16. Gençlerbirliği 2 1
17. Malatyaspor 2 1
18. Denizlispor 2 1
19. Çaykur Rizespor 2 0
20. Ankaragücü 1 0
21. Başakşehir 2 0
Takımlar O P
1. Ankara Keçiörengücü 2 6
2. Tuzlaspor 2 4
3. Samsunspor 2 4
4. Adana Demirspor 2 4
5. Adanaspor 2 4
6. Balıkesirspor 2 3
7. Bursaspor 2 3
8. Altınordu 2 3
9. Bandırmaspor 2 3
10. İstanbulspor 2 3
11. Ankaraspor 2 3
12. Ümraniye 2 3
13. Akhisar Bld.Spor 2 1
14. Altay 2 1
15. Boluspor 2 1
16. Eskişehirspor 2 1
17. Giresunspor 2 1
18. Menemen Belediyespor 2 1
Takımlar O P
1. Leicester City 2 6
2. Everton 2 6
3. Arsenal 2 6
4. Liverpool 2 6
5. Crystal Palace 2 6
6. Tottenham 2 3
7. Wolverhampton 1 3
8. Brighton 2 3
9. Aston Villa 1 3
10. Leeds United 2 3
11. Chelsea 2 3
12. Newcastle 2 3
13. Man City 0 0
14. Burnley 1 0
15. M. United 1 0
16. West Ham 2 0
17. Sheffield United 2 0
18. Fulham 2 0
19. Southampton 2 0
20. West Bromwich 2 0
Takımlar O P
1. Granada 2 6
2. Real Betis 2 6
3. Villarreal 2 4
4. Celta de Vigo 2 4
5. Valencia 2 3
6. Osasuna 2 3
7. Getafe 1 3
8. Cádiz 2 3
9. Real Sociedad 2 2
10. Real Madrid 1 1
11. Eibar 2 1
12. Huesca 2 1
13. Real Valladolid 2 1
14. Atletico Madrid 0 0
15. Barcelona 0 0
16. Elche 0 0
17. Sevilla 0 0
18. Levante 1 0
19. Deportivo Alaves 2 0
20. Athletic Bilbao 1 0