Samsun'daki esnaflar Feryat Ediyor!
Cumhuriyet Halk partisi Samsun İl başkanı Fatih Türkel, covid 19 mücadele tedbirleri ile ilgili, Covid 19 mücadele tedbirleri ile ilgili salgınının başladığı mart ayı itibariyle Kahveci esnafının iflas ettiğini, servis esnafı kantinci esnafı kırtasiyeler, dolmuşçu esnafı çöktüğünü belirtti.

Açıklanan covid 19 mücadele tedbirleri ile ilgili yazılı basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk partisi Samsun İl başkanı Fatih Türkel, Esnafın iflahı kesildiğini, artık nefes alamadığını belirterek,Tekbirlerle hükümete, hizmetler sektöründe çalışan esnaf kalmayacak yüzde doksanı batacak salgının sadece esnafa kısıtlama getirecek önlenemeyeceğini ne zaman göreceksiniz." dedi.
ESNAF ZOR DURUMDA
Salgınının başladığı mart ayı itibariyle Kahveci esnafının iflas ettiğini söyleyen Türkel, basın açıklamasını şöyle devam ettirdi: "Servis esnafı kantinci esnafı kırtasiyeler, dolmuşçu esnafı çöktü. Açıklanan yeni uygulamaları ile özellikle lokanta ve restoranlar kapanırken bu işletmelerde çalışan personel işletme sahipleri işletmelerin kirası ile geçilen mal sahipleri evlerine nasıl ekmek götürecek dedi. Binlerce işçi çalıştıran fabrikalarda, AVM lerde kamu kurumlarında Covit yok sadece esnafımıza virüs var. Geçtiğimiz günlerde gene esnafla ilgili bir yapılandırma paketi açıklandı lakin esnaf daha önceki çektiği kredileri bile ödeyemezken dükkanı ve kepengi kapalıyken evine ekmek götürme mücadelesi verirken eski borçlarını ödeyemezken yeniden borç ve vergi yapılandırmasının esnafımıza kesinlikle bir katkısı yoktur."
Cumhuriyet Halk partisi Samsun İl başkanı Fatih Türkel, esnaf odalarının da durumunu ortaya koyarak şunları söyledi:
Esnaf Odalar Birliği
Özellikle lokanta ve restoranlar kapanırken kirasını ve çalışan işçisinin maaşını nasıl ödeyeceğini soran Güler, "Zorda kalan esnaf mecburen işçi çıkartmak zorunda kalacak. Nisan ayında kısıtlama kapsamında iş yerleri kapanırken vergi, Bağ Kur ve SSK borçları da ötelendi. Ayrıca devlet kamu bankaları aracılığıyla esnafa 25 Bin TL'lik destek kredileri verdi. Şimdi ötelenen borçların ve alınan kredilerin ödemeleri geldi. Fakat esnaf tekrardan kısıtlama kapsamında kepenk kapatıyor. İş yapamayan esnaf hangi borcunu hangi parayla ödeyecek?" diyor.
Kahveciler Odası
Eğer destek verilmezse, esnafımızı ve ailelerini COVİD 19 değil, açlık ve yoksulluk öldürecek." diyor..
İktidar ve Ak parti Millet Vekillerine Soruyoruz Biz Böyle Bir Samsun da Yaşıyoruz YA SİZ!