banner424

banner425

banner423



Tiyatrocu Rasim Öztekin hayatını kaybetti (Rasim Öztekin Kimdir)

Rasim Öztekin, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Peki rasim öztekin kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Rasim Öztekin neden öldü?

Yaşam 08.03.2021, 23:09 08.03.2021, 23:44
Tiyatrocu Rasim Öztekin hayatını kaybetti (Rasim Öztekin Kimdir)

Rasim Öztekin, Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Peki, Rasim Öztekin kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve neden öldü?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Rasim Öztekin, geçirdiği kalp rahatsızlığından sonra, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti" dedi

Bakan Koca, sosyal medya twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Dizi, tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin, geçirdiği kalp rahatsızlığından sonra, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Televizyon olan her evde aileden biriydi. Başımız sağ olsun” dedi.

RASİM ÖZTEKİN KİMDİR?

1959 yılında İstanbul’da doğan Rasim Öztekin, İstanbul Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nu bitirdi. Sahne yaşamında ilk deneyimlerini 1977 yılında Kadıköy Halk Eğitim, İstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu ve Nöbetçi Tiyatro’da amatör çalışmalarla edinen Rasim Öztekin, 1980 yılının Kasım ayında Ferhan Şensoy'un Ortaoyuncular topluluğunda profesyonel tiyatro sanatçılığına başladı.

1980-1992 yılları arasında Şahları da Vururlar, Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı, İçinden Tramvay Geçen Şarkı, İstanbul’u Satıyorum, başta olmak üzere Orta oyuncular Tiyatrosu’nun tüm oyunlarında rol alan Rasim Öztekin, bir çok yapımda yer aldı.

1992 – 1995 yılları arasında televizyonlarda sırasıyla “Müzikomedi” (Nükhet Duru ve Demet Akbağ’la birlikte), “Mega Show” (Hülya Avşar-İbrahim Tatlıses-Demet Akbağ'la birlikte) şov programları yaptı. 1994 yılında Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “2071′ de Türkiye” adlı müzikali sahneye koyup oynadı. 1995’te Ortaoyuncular Tiyatrosu ile Aptallara Güzel Gelen Televizyon Dizileri, Çok Tuhaf Soruşturma ve Fişne Bahçesi gibi birçok prodüksiyonda yer aldı. Bir Günlük Aşk Hikayesi, 72. Koğuş, Arabesk, Tersine Dünya, Passion Du Turca, Pardon ve Şans Kapıyı Çalınca isimli filmlerde oynadı. Köşedönücü, Biraz Düş, Biraz Gülüş, Eğrisiyle Doğrusuyla, Bir Yaz Gecesi Eğlencesi, Boş gezen ve Kalfası, Başka İstanbul Yok ve Yeni Hayat isimli televizyon yapımlarında rol aldı.

Rasim Öztekin Ödülleri

1988, Altan Erbulak, En İyi Oyuncu
1995, İsmail Dümbüllü, Yılın En Başarılı Oyuncusu
2003, Afife Tiyatro Ödülleri, Komedi ve müzikal dalında En iyi yardımcı Erkek Oyuncu

Rasim Öztekin Filmografisi

Güzel Günler - 2007
Suç Dosyası - 2007
Kabadayı - 2007
Kapılara Dikkat - 2006
Pertev Bey'in Üç Kızı - 2006
Balıketi - 2006
Acemi Cadı - 2006
Dolunay - 2005
Hırsız Polis - 2005
Aktör Eskisi - 2004
Şans Kapıyı Kırınca - 2004
Pardon - 2004

G.O.R.A - 2003
Ev Hali - 2002
Yeni Hayat - Şan 2001
Kızım Osman - 1998
Başka İstanbul Yok - 1996
Bay E - 1995
Boşgezen ve Kalfası - 1995
Türk Tutkusu - 1994
Tersine Dünya - 1993
Kurt Kanunu - 1991
Varsayalım İsmail - 1991
Arabesk- 1988
72. Koğuş - 1987
Bir Günlük Aşk - 1986

RASİM ÖZTEKİN TİYATROLARI

  • Şahları da Vururlar (1980-85)
  • Kahraman Bakkal Süpermarkete Karşı (1981-83)
  • Anna’nın 7 Ana Günahı (1983-84)
  • Fırıncı Şükrü, Deli Vahap ve Ötekiler (1984-85)
  • Hayrola Karyola (1985-86)
  • Eşek Arıları (1985-86)
  • Muzır Müzikal (1986-87)
  • İçinden Tramvay Geçen Şarkı (1986-87)
  • İstanbul’u Satıyorum (1986-87)
  • Do Juan İle Madonna (1988-89)
  • Soyut Padişah (1989-90)
  • Yorgun Matador (1990-91)
  • Aşkımızın Gemisi Fındık Kabuğu (1991-92)
  • Güle Güle Godot (1992-93)
  • Aptallara Güzel Gelen Televizyon Dizileri (1996-97)
  • Haldun Taner Kabare (1997-98)
  • Çok Tuhaf Şoruşturma (1998-99)
  • Parasız Yaşamak Pahalı (1999-2000)
  • Fişne Pahçesu (2000-01)
  • Kökü Bitti Zıkkım Zulada (2001-02)
  • Sahibinden Satılık Birinci El Ortaoyunu (2001-02)
  • Biri Bizi Dikizliyor (2003-04)
  • Uzun Donlu Kişot (2004-05)
  • Kiralık Oyun (2005-06)
  • Boşgezen Ve Kalfası (2008)
Kaynak: KAPSAMHABER
Yorumlar (0)