Atakum'da "Mavi Hareket" Projesine Öğrencilerden Destek
"Mavi Hareket" projesi kapsamında Atakum sahilinde temizlik yaptı. Öğrencilerle birlikte kumsalda çöp toplayan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, "Atakum bizim yüz akımız ve Samsun'un en güzel kenti Atakum'u temiz tutacağız" dedi

Tekkeköy Hamzalı Gölceğiz Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve idarecileri Marmaris'ten tüm Türkiye'ye yayılan "Mavi Hareket" projesi kapsamında Atakum sahilinde çevre temizliği ve geri dönüşüm konularında farkındalık yaratmak için çöp toplama etkinliği gerçekleştirdi.
Öğrencilerle kumsalda çöp toplayan ve projeye destek olan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, miniklere ve öğretmenlerine duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti.
Her fırsatta insanların yakasından tutup 'Bu kenti temiz tutun' diyeceğim.
Atakum, bu konudaki farkındalığıyla çok daha önemli bir yere sahip
"Mavi Hareket" projesi kapsamında daha önce Atakum'u görmeyen öğrencilerin Atakum'a geldiğini kaydeden Proje Koordinatörü Sadiye Özer yaptığı açıklamada, "Bu etkinlik ulusal bir proje. Amacımız denizlerimizin temizliği konusunda farkındalık yaratmak. Her şey çocuklar ile başlar. Bu yüzden çocuklarımıza atıkların ne kadar zararlı olduğunu göstermek istedik. Çocukları eğitirsek, toplumu eğitmiş oluyoruz. Biz eğitimciler olarak bu işe müdahale etmek zorundayız. Ben de ulusal bir proje olan bu çalışmaya ortak olmak istedim. Çünkü deniz bizim her şeyimiz. Biz Samsunluysak deniz sayesinde Samsunluyuz. Özellikle Atakum, bu konudaki farkındalığıyla çok daha önemli bir yere sahip. Biz de çocuklarımızla birlikte 'Mavi Hareket' adlı bu projeye elimizden geldiğince katkıda bulunmak istedik. Atakum Belediye Başkanımıza da bize destek verdiği için teşekkür ederiz" dedi.