KUZKA’dan Ahşap Oyuncak Tasarım ve Üretimine Destek
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Ahşap tasarım ve üretimiyle ilgili toplam dört fazdan oluşan danışmanlık hizmeti kapsamında iş modeli geliştirme çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Kastamonu'da ahşap oyuncak tasarımı ve üretimi konusunda Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne sağlanan danışmanlık desteği çalışmaları devam ediyor.
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA)’nın Kastamonu Taşmektep MTAL’ne sağladığı yönetim danışmanlığı hizmeti desteğiyle, ahşap oyuncak tasarım ve üretimi konusunda iş modeli geliştirme, ürün geliştirme, süreç yönetimi ve pazarlama konularında çalışmalara başlandı.
Ürün Geliştirme Aşaması
Meslek lisesinde tasarım ve üretimi yapılacak ahşap oyuncakların, ürün geliştirme ve ürün yönetimi konularında, “Ürün tasarım unsurları, Ürün tasarımını etkileyen faktörler, Ürün tasarımında hukuki, etik ve çevresel sorunlar, Süreç tasarımının ürün tasarımı üzerindeki rolü, Yeni ürün geliştirme stratejisi, Yeni ürün portföy yönetimi, Yeni ürün geliştirme süreçleri, Yeni ürün geliştirme araçları, Performans metrikleri, Yeni ürün geliştirme takım organizasyonları ve Kitlesel bireyselleştirme/özelleştirme” konularında çalışmalar yapılacak.
Proje kapsamında online ortamında bir araya gelen Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Recep ALTIN, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Serkan GENÇ, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz BAHÇACIOĞLU, KUZKA Kastamonu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Özgür Yücel YAKAR, Taşmektep MTAL Müdürü Veli KANKO ile danışmanlık firması temsilcileri danışmanlık desteği kapsamındaki faaliyetleri değerlendirdi.
Çocukları Sağlıklı ve Güvenilir Oyuncaklar
Oyuncak Üretimi Katma Değer Sağlıyor
KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan GENÇ, projenin bölgeye katma değer ve istihdam yaratmasının yanında oyuncak ithalatının azalmasına katkı sağlayacağını kaydetti.
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı ve Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereğince “Taşmektep MTAL Yönetim Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi”ne sağlanan yönetim danışmanlığı hizmeti Eylül ayına kadar tamamlanması hedefleniyor.