Atakum Belediyesi, 2024 yılı boyunca gerçekleştirdiği peyzaj, ağaçlandırma ve seracılık çalışmalarıyla kenti yeşillendirme hedefinde önemli adımlar attı. Başkan Serhat Türkel öncülüğünde yapılan çalışmalarla 215 ağaç fidanı toprakla buluşturuldu, 2 bin 400 çalı dikildi ve yeni parklar Atakum’a kazandırıldı.
“Atakum’da yeşillendirme çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza doğayla iç içe zaman geçirecekleri yeni yaşam alanları kazandırmak için özveriyle çalışıyoruz. 2025 yılında daha fazla bitki ve ağaç fidanını toprakla buluşturacağız.”
2024 Yılında Öne Çıkan Yeşillendirme Çalışmaları
Atakum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçede hem mevcut parkların bakımını artırdı hem de yeni park ve yeşil alanlar oluşturdu. Çalışmalar kapsamında:- 215 ağaç fidanı toprakla buluşturuldu.
- 2 bin 400 adet çalı dikildi.
- 1200 adet, 7 farklı tür bitki çelikle üretilerek saksılandı.
- 218 parkın bank, piknik masası ve çöp kovası gibi donanımları belediye atölyelerinde üretildi.
Seracılık Çalışmalarıyla Kendi Üretimini Gerçekleştiriyor
Atakum Belediyesi, Alanlı Mahallesi’ndeki yaklaşık 3 bin 700 metrekarelik sera alanında hem bitki hem de sebze üretimi yaparak kentin peyzaj çalışmalarına katkı sağlıyor. Sera alanında:
- 40’ı belediye üretimi olmak üzere 70 farklı türde çalı yetiştiriliyor.
- 48 farklı türde ağaç ve 7 türde balkon çiçeği üretiliyor.
Okullarda Yeşil Bir Dokunuş
Belediye, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle okul bahçelerinde de ağaçlandırma projeleri başlattı. 11 okul bahçesine toplam 48 adet meyve fidanı dikilerek çocuklara doğa bilinci kazandırıldı.Yeni Parklar Atakum’a Kazandırıldı
Aralarında 8146. Sokak ve Yeşildere Kültür Evi gibi alanların da bulunduğu yerlerde yeni parklar hizmete açıldı. Bu parklar, vatandaşlara doğayla iç içe zaman geçirebilecekleri yeni yaşam alanları sundu.Başkan Türkel: “Daha Çok Yeşil, Daha Çok Yaşam Alanı”
Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, çalışmaların 2025 yılında artarak devam edeceğini belirterek şunları söyledi:“Atakum’da yeşillendirme çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza doğayla iç içe zaman geçirecekleri yeni yaşam alanları kazandırmak için özveriyle çalışıyoruz. 2025 yılında daha fazla bitki ve ağaç fidanını toprakla buluşturacağız.”