Bostanlıspor Halk Oyunları ekibi, "İkinci Bahar"ını yaşayan yetişkinler için Karşıyaka Gode Cengiz Spor Tesislerinde yeni dönem çalışmalarına başladı. Ege Bölgesi’nin tanınmış halk oyunları eğitmenlerinden Bülent Ergöl yönetimindeki ekip, 2025 yılında ulusal ve uluslararası festivallerde sahne almayı hedefliyor.
Festivallere Yoğun İlgi
Ekip, çalışmalarına kısa bir süre önce başlamasına rağmen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Bulgaristan, K. Makedonya ve Moldova’dan festivallere katılım davetleri aldı. Eğitmen Bülent Ergöl, vizesiz ve pasaportsuz seyahat edilebilen KKTC ve Azerbaycan gibi ülkeleri tercih edeceklerini belirtti.Karşıyakalıları Ekibe Davet
Halk oyunlarına gönül verenleri ekibe katılmaya çağıran Ergöl, “Bizim ekibimizden kesinlikle keyif alacak ve halk oyunlarını doğru bir şekilde öğrenebileceksiniz. Çalışmalarımız tamamen neşe içinde devam ediyor.” dedi. Pazar günleri öğleden sonra gerçekleştirilen çalışmalara katılmak isteyenler, Karşıyaka Gode Cengiz Spor Tesislerinde buluşabilir.Tecrübeli Eğitmen Bülent Ergöl
Halk oyunları kariyerine 1978 yılında başlayan Bülent Ergöl, 1991’de Karşıyaka Kültür Merkezi Derneği’ni kurarak ekip yönetiminde önemli başarılar elde etti. Yurt içi ve yurt dışı festivallerde gösterilere katılan Ergöl, deneyimini şimdi Bostanlıspor Halk Oyunları ekibine aktarıyor.“İkinci Baharını” yaşayan ve kendisini genç hisseden herkesi ekibine davet eden Ergöl, katılımcılara keyifli bir öğrenme süreci vaat ediyor.