Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın başkanlığında, Canik Belediye Meclisi Şubat Ayı Açılış Toplantısı gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, ilçede yürütülen projeler ve yeni yatırımlar hakkında meclis üyeleri bilgilendirildi.
Canik Belediye Meclisi Şubat Ayı Açılış Toplantısı, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın başkanlığında gerçekleşti. Gündem maddelerinin görüşüldüğü ve ilgili komisyonlara sevk edildiği toplantıda, ilçede devam eden projeler ve planlanan yeni yatırımlar hakkında önemli bilgiler paylaşıldı.“Canik’imizi eser ve hizmetlerle ihya etmeyi sürdürüyoruz” diyen Başkan Sandıkçı, şöyle konuştu:“Canik’imizi projeler ve yatırımlarla geleceğe taşımaya devam ediyoruz. Soğuksu Kentsel Dönüşüm Projemiz çerçevesinde ilçemiz Soğuksu Mahallesi’ndeki depreme dayanıksız, yüksek riskli yapıların yıkım işlemlerini yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi kentsel dönüşüm, siyaset üstü bir konudur. Soğuksu Mahallemizde 17.5 hektar alanda sürdürdüğümüz kentsel dönüşüm çalışmamızla mahallemizdeki depreme dayanıksız yapı stoklarını ortadan kaldırıyoruz. Projemizle depreme dayanıklı konutları ve yeni sosyal yaşam alanlarını hemşehrilerimizle buluşturacağız.”
“Kentsel Dönüşüm Siyaset Üstü Bir Konudur”
Canik’te devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında detaylı bilgi paylaşan Başkan Sandıkçı, yüksek riskli yapıların yıkımına hız verdiklerini ve bu dönüşümün ilçenin güvenliği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Isınma Desteği Devam Ediyor
İlçedeki engelli vatandaşlara ve ihtiyaç sahibi, dar gelirli ailelere yönelik sosyal destek çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Sandıkçı, şunları kaydetti:“Canik’imizde sosyal destek çalışmalarımıza büyük bir hassasiyetle devam ediyoruz. İlçemizdeki engelli vatandaşlarımızı, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyoruz. Ayni ve nakdi desteklerimiz devam ediyor. Kış ayları başlangıcı öncesinde başlattığımız ısınma desteğimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. İlçemizdeki ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelerimize kullanım için hazır hale getirdiğimiz kömür ve odunları ulaştırmaya devam ediyoruz. Kapı kapı, sokak sokak hemşehrilerimize ulaşmaya gayret ediyoruz.”