Canik Belediyesi, anne adaylarına yönelik başlattığı proje kapsamında eğitim programlarına katılanlara Bebek Destek Paketi hediye ediyor. Projeyle anne adaylarına gebelik ve bebek bakımı konularında uzman isimlerle eğitimler verilecek.
Canik Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla örnek bir projeye daha imza attı.
‘Canik'te Her Bebek Değerli, Her Anne Özel’ sloganıyla başlatılan projede, anne adaylarına sağlıklı gebelik ve yenidoğan bakımı konularında eğitimler verilecek. Eğitimlere katılan anne adaylarına ise içerisinde birçok önemli ürünün yer aldığı
Bebek Destek Paketi hediye edilecek. Proje, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ve Canik İlçe Sağlık Müdürü Gözde Küleç Sarı'nın katılımıyla gerçekleştirilen protokol imza töreniyle duyuruldu.
Anne Adaylarına Eğitim ve Hediye Paketi
Canik Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen proje kapsamında, anne adaylarına gebelik sürecinden doğum sonrası döneme kadar birçok konuda bilgi aktarılacak. Başkan İbrahim Sandıkçı, eğitimlere katılan tüm anne adaylarına
Bebek Destek Paketi hediye edileceğini müjdeledi. Bu paket içerisinde bebek bakım çantası, battaniye, bebek takımı, zıbın, emzirme önlüğü, ateş ölçer ve bebek bakım ürünleri gibi birçok ihtiyaç malzemesi bulunuyor.
Eğitim Programlarının İçeriği
Gebe eğitim programlarında, anne adaylarına gebelikte yaşanabilecek fizyolojik ve psikolojik değişimler, doğumun evreleri, lohusalık dönemi, normal doğumun avantajları ve ilaçsız doğum ağrısıyla baş etme yöntemleri gibi konular anlatılacak. Ayrıca, beslenme ve yenidoğan sağlığı konularında uzmanlar tarafından bilgiler verilecek. Eğitim sonunda, anne adayları hem
katılım sertifikası alacak hem de Bebek Destek Paketi’ne sahip olacak.
Sosyal Belediyecilikte Örnek Proje
Protokol imza töreninde konuşan Başkan Sandıkçı, "Her bebeğimiz bizim için çok değerli. Anne adaylarımızın sağlıklı bir gebelik süreci geçirmesi ve bebeklerinin ihtiyaçlarının karşılanması için yanlarında olacağız. Bu projeyle hem eğitim hem de destek sağlayarak onların bu süreci daha rahat geçirmesini amaçlıyoruz" dedi.