DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, yaptığı basın açıklamasında 2024 yılının Türkiye için zor ve uzun geçtiğini belirtti. Avşar, yıl boyunca yaşanan sorunlara dikkat çekerek, şunları söyledi:"2024, her kesimden birçok mağdurun oluştuğu, insanların geçim sıkıntısı çektiği, rekor faiz ve enflasyonun yaşandığı bir yıl oldu. İnsanlarımız alın terine olan inancını kaybetti. Bu durumun tek sebebi ise kanun, nizam tanımayan sistem krizidir. Halkımız çalışarak kazanmanın mümkün olduğuna dair umudunu yitirdi."
"Bütün planımız ve programımız; insanımızın umutlarını büyütmek, liyakatli kadroların görevde olduğu bir sistem kurmak. Gençlerimizin gelecek kaygısı taşımadığı, emeklinin ve işçinin insan onuruna yakışır bir hayat sürdüğü, adaletin hakim olduğu bir ülke inşa edeceğiz. Hem Meclis’te hem sahada çalışmaya devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızın yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum."
Kaynak: Kapsamhaber
"Çalışarak Kazanma İnancını Kaybetmiş Gençler Gördük"
Avşar, halkın yaşadığı sorunları şu ifadelerle dile getirdi: "Gittiğimiz yerlerde; grev yapan işçiler, ürününü toplayamayan çiftçiler, geçim sıkıntısı nedeniyle kepenk kapatan esnaf gördük. Çocuklarının dikkatini tezgahtan uzaklaştırmaya çalışan anne ve babalara şahit olduk. Gençler arasında sanal kumar ve uyuşturucu bağımlılığı gibi sorunlar arttı. Harcanan emeğe sahip çıkamadığımız için yurt dışına kaçan genç doktorlar, mühendisler ve bilim insanlarımızı kaybediyoruz.""Rekor Faiz ve Enflasyon Şampiyonluğu"
Ekonomik zorlukların etkilerine değinen Avşar, "2024 yılı, rekor faiz oranları ve enflasyon şampiyonluğuyla hafızalarda kaldı. Kadın cinayetleri, çocuk istismarları ve işçi ölümleri neredeyse her gün karşılaştığımız acı gerçekler haline geldi. Dünyanın en güzel coğrafyasında, hoşgörüsüyle bilinen milletimiz neden bu halde?" diyerek sisteme eleştirilerde bulundu."Dert Varsa DEVA’sı da Var"
Avşar, DEVA Partisi olarak halkın sorunlarına çözüm üreteceklerini ifade ederek, "Madem potansiyelimiz var, madem milletimizin karakteri sağlam, o zaman umutsuzluk yok! Dert varsa DEVA'sı da var. İnsanlarımızın umutlarını büyütmek için buradayız" dedi.2025 Umutların Yılı Olacak
Avşar, 2025 yılının umut dolu bir yıl olmasını dileyerek şu sözlerle mesajını tamamladı:"Bütün planımız ve programımız; insanımızın umutlarını büyütmek, liyakatli kadroların görevde olduğu bir sistem kurmak. Gençlerimizin gelecek kaygısı taşımadığı, emeklinin ve işçinin insan onuruna yakışır bir hayat sürdüğü, adaletin hakim olduğu bir ülke inşa edeceğiz. Hem Meclis’te hem sahada çalışmaya devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızın yeni yılını en içten dileklerimle kutluyorum."
Kaynak: Kapsamhaber