Siirt’in en büyük ilçesi olan Kurtalan, 50 bine yaklaşan nüfusu ve tarıma dayalı ekonomisiyle öne çıkan bir bölge olmasına rağmen, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik darboğazdan en çok etkilenen ilçelerden biri haline geldi. CHP Kurtalan İlçe Başkanı Orhan Karataş, ilçenin geçmişten gelen güvenlik sorunları nedeniyle köylerden göç alarak hızlı bir nüfus artışı yaşadığını, ancak bu nüfusa yeterli iş imkânı sunulamadığını ifade etti.
Gençler İşsizlik Nedeniyle Göç Ediyor
Karataş, işsizlik nedeniyle özellikle gençlerin sezonluk işlerde çalışmak üzere Ege kıyılarına göç ettiğini ve Marmaris gibi turistik bölgelerde çalışan Kurtalanlı gençlerin sayısının 3000’e ulaştığını belirtti. İlçede iş imkânlarının sınırlı olmasının gençleri bölge dışına yönlendirdiğini vurgulayan Karataş, bu durumun Kurtalan’ın ekonomik gelişimini olumsuz etkilediğini söyledi.
“AKP Hükümetinden Yatırım Bekliyoruz”
İlçedeki üretimi artıracak yatırımların yapılmadığını belirten Karataş, “2002’den bu yana AKP hükümeti Kurtalan’a bir fabrika dahi yapmadı. Mevcut fabrikalar özelleştirilerek yandaşlara devredildi. İlçemizin ekonomik kalkınması için üretimi destekleyecek yatırımlara acilen ihtiyaç var,” diyerek merkezi yönetimi eleştirdi. Karataş, Kurtalan’a ekonomik destek sağlanması gerektiğini belirterek ilçenin sürdürülebilir kalkınma için yatırımlara ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: