Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Çiftlik Caddesi’nin aydınlatma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Şehrin estetik görünümünü artırmak ve gece kullanımını daha güvenli hale getirmek amacıyla başlatılan projede, yeni tip LED’li aydınlatma armatürleri ve dekoratif aydınlatma direkleri kullanıldı.Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın AçıklamalarıÇiftlik Caddesi’nin aydınlatma çalışmaları, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın talimatıyla başlatılmıştı. Başkan Doğan, yapılan çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Şehrimiz genelinde aydınlatma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hemşehrilerimizin bu yöndeki beklentilerini karşılamak adına önemli adımlar atıyoruz. Çiftlik Caddemiz, yeni yüzüyle artık daha güzel. Şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.
Aydınlatma Çalışmalarının Detayları
Aydınlatma projelerinde, cadde ve kaldırımlar yeni tip, yüksek verimli ve düşük enerji tüketimli LED’li aydınlatma armatürleri ile donatıldı. Bu düzenleme sırasında toplam enerji tüketiminde artış yaşanmaması için özen gösterildi. Yıldız motifli gövdesi ve şık kaideli ürünler, caddeye estetik bir hava kattı.Enerji Verimliliği ve Şehir Estetiği
Aydınlatma ürünlerinin seçimi, caddenin gündüz görünümünü de renk katacak şekilde tasarlandı. Şehir genelinde sürdürülen aydınlatma çalışmalarının yanı sıra, enerji verimliliği konusuna da büyük önem verildi. Başkan Doğan, “Yaptığımız çalışmalarla şehrimizin güzelliğine güzellik katmaya devam ediyoruz. Çok özel ve güzel bir şehirde yaşıyoruz. Şehrimizin aydınlatılması noktasında var olan eksiklikleri de tek tek gideriyoruz” şeklinde konuştu.Gelecekteki Aydınlatma ProjeleriSamsun Büyükşehir Belediyesi, aydınlatma çalışmalarını şehir genelinde sürdürüyor. Çiftlik Caddesi’nin ardından, 100. Yıl Bulvarı ile 19 Mayıs Bulvarı’nın kesişim noktasındaki Kilise mevkinde bulunan alt geçidin aydınlatma çalışmaları da başarıyla tamamlandı. Başkan Doğan, hemşehrilerden gelen olumlu geri dönüşlerin kendilerini memnun ettiğini ve şehirdeki eksiklikleri gidermeye devam edeceklerini belirtti.