İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Cumhurbaşkanı aday adayı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Trabzon’da vatandaşlarla buluştu. Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan İmamoğlu, Türkiye’deki güncel siyasi ve ekonomik gelişmelere değindi. Konuşmasında adalet, demokrasi ve ekonomi konularını öne çıkaran İmamoğlu, 23 Mart’ta gerçekleştirilecek ön seçim sürecine dikkat çekti.
Trabzon’da Yoğun Katılımlı Buluşma
CHP’nin Cumhurbaşkanı aday adaylarından Ekrem İmamoğlu, 23 Mart’ta yapılacak ön seçim öncesinde Trabzon’a gelerek partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Havayolu ile kente ulaşan İmamoğlu, Trabzon Havalimanı’nda büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. CHP’nin Trabzon, Rize, Giresun, Samsun ve Artvin teşkilatlarının yöneticileri ve milletvekilleri de karşılama programına katıldı.
İmamoğlu’nun şehir merkezindeki buluşması, Ortahisar Belediyesi önünde düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte CHP il ve ilçe başkanları, belediye başkanları ve partililer hazır bulundu. Toplantının başlangıcında saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.
İmamoğlu’ndan Demokrasi Vurgusu
Ekrem İmamoğlu konuşmasına, seçim sürecinin önemini vurgulayarak başladı. Halkın seçimlerde iradesini göstereceğini ifade eden İmamoğlu, demokrasinin temel ilkelerine vurgu yaptı.
"Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlarımız sandık başına giderek iradesini ortaya koyacaktır. 23 Mart’ta, Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri için önemli bir demokrasi süreci işleyecek. Bu süreçte halkın kararını sandık belirleyecektir."
İmamoğlu, seçimlere katılımın yüksek olmasının önemine değinerek, vatandaşların demokratik haklarını kullanmalarını ve sürece dahil olmalarını gerektiğini ifade etti.
Ekonomiye Dair Açıklamalar
Konuşmasında ekonomik konulara da değinen İmamoğlu, Türkiye’nin mevcut ekonomik durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşsizlik, enflasyon, gelir dağılımı gibi konuların vatandaşların en önemli gündem maddesi olduğunu belirten İmamoğlu, ekonomik planlamaların uzun vadeli olması gerektiğini söyledi.
"Ekonomi, toplumun her kesimini ilgilendiren bir konudur. Üretimin desteklenmesi, istihdam olanaklarının artırılması ve vatandaşların ekonomik refah seviyesinin yükseltilmesi gerekmektedir. Bu süreçte, özellikle gençlerin iş gücüne katılımı ve eğitimden istihdama geçiş süreci büyük önem taşımaktadır."
İmamoğlu, ekonomi alanındaki sorunların çözümü için üretime dayalı politikalar geliştirilmesi gerektiğini belirtti.
Bölgesel Kalkınma ve Yerel Ekonomi
İmamoğlu, Karadeniz Bölgesi’nin ekonomik durumuna yönelik açıklamalarda bulundu. Tarım, sanayi ve turizm gibi sektörlerde yaşanan gelişmelere dikkat çeken İmamoğlu, bölgedeki gençlerin iş olanakları açısından büyükşehirlere yönelmek zorunda kaldığını söyledi.
"Karadeniz, hem doğal kaynakları hem de tarımsal üretimi ile önemli bir bölgedir. Ancak, sanayi ve istihdam alanındaki gelişmeler yetersizdir. Gençlerimiz memleketlerini terk etmek zorunda kalıyor. Bu konuların üzerine eğilmemiz gerekmektedir."
Fındık, çay ve balıkçılık gibi sektörlerde üreticilerin desteklenmesi gerektiğini ifade eden İmamoğlu, yerel kalkınmanın önemine vurgu yaptı.
Adalet ve Hukuk Konularına Değinildi
İmamoğlu, hukuk ve adalet sistemine dair de açıklamalarda bulundu. Türkiye’deki hukuki süreçlerin demokratik çerçevede ilerlemesi gerektiğini belirten İmamoğlu, adaletin bağımsızlığına vurgu yaptı.
"Hukukun üstünlüğü ve adalet, her toplumun temel yapı taşlarından biridir. Bu ilkelere bağlı kalmak ve herkes için eşit adalet sağlamak esastır."
Adalet sisteminin güvenilirliğinin toplumsal barış açısından önemli olduğunu ifade eden İmamoğlu, bireylerin hak ve özgürlüklerinin korunması gerektiğini dile getirdi.
23 Mart Ön Seçimine Katılım Çağrısı
Konuşmasının son bölümünde CHP’nin ön seçim sürecine değinen İmamoğlu, partilileri sandık başına gitmeye davet etti.
"23 Mart’ta, Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri için büyük bir demokrasi sınavı yaşanacaktır. Üyelerimizin vereceği karar, partimizin geleceği açısından önemli olacaktır. Tüm üyelerimizi sandık başına gitmeye ve demokratik haklarını kullanmaya davet ediyorum."
İmamoğlu, halkın iradesinin seçimle belirlenmesi gerektiğini belirterek, ön seçim sürecinin demokratik bir olgunluk içinde tamamlanacağını söyledi.
Konuşma Sonrası Program
Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasının ardından, CHP’nin bölgedeki yöneticileri de kısa açıklamalarda bulundu. İl başkanları, yerel yönetimlerin önemine değinirken, partinin yereldeki çalışmalarına yönelik bilgiler aktardı.
Programın sonunda İmamoğlu, vatandaşlarla sohbet ederek gelen soruları yanıtladı. Vatandaşlar, yerel yönetimlerin çalışmaları ve seçim süreci hakkında İmamoğlu’na çeşitli sorular yöneltti.
Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ve İmamoğlu’nun şehirdeki bazı programlara katılmak üzere alandan ayrılmasıyla sona erdi.