Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak amacıyla bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin onuncu durağı Gaziantep oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali'nin beşinci gününde Gaziantep, 7’den 70’e herkesin katılabileceği çeşitli etkinliklerle dolu dolu geçti.
Etkinliklerin ilk durağında, ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu, Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde unutulmaz bir piyano resitali sundu. Sanatçı, kendi yazdığı “Güneş Ülke Anadolu” eserini seslendirirken, Anadolu’nun tarih ve kültürel zenginliklerini izleyicilere aktardı. Resital, yöresel ezgiler ve türkülerle renklendi.Festivalin bir diğer müzik şöleni ise, Şef Eray İnal yönetimindeki Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası'nın “Senfoni ile Bektaşî Nefesleri” konseriydi. Solistler Ömer Faruk Belviranlı ve Ufuk Yürüç, Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde izleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.
Çocuklara yönelik etkinliklerde, İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Kral Olmak İstemeyen Aslan” tiyatro oyunu Gaziantep Devlet Tiyatrosu Şehitkamil Sahnesi’nde minik sanatseverlere keyifli anlar yaşattı. Ayrıca, Gaziantep Şehir Tiyatrosu Onat Kutlar Sahnesi'nde sergilenen “Uçtu Uçtu Hezarfen” adlı tiyatro oyunu da yoğun ilgi gördü.Zeugma Mozaik Müzesi Poseidon Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen “Kaçakçılıkla Mücadele Konferansı” ile polis, jandarma ve gümrük muhafaza memurlarına kültür varlıkları kaçakçılığı ile mücadele konusunda bilgiler verildi. Aynı zamanda Zeugma Ören Yeri'nde düzenlenen “Kaçakçılıkla Mücadele Söyleşisi” ile kültür varlıklarının önemi ve korunması vatandaşlara anlatıldı.Edebiyat ve müzik dünyası da festivalde buluştu. Yazar Senai Demirci şiirleri, müzisyen Alper Kış ezgileriyle Kalbi Antep’te sanatseverlerle buluştu. Ayrıca, Gaziantep Sanat Kulübü'nde düzenlenen resim workshop’u ile sanatseverler yaratıcı süreçlere dahil oldular.



Çocuklar İçin Renkli Festival
Çocuklara yönelik çeşitli etkinliklerin düzenlendiği “Çocuk Köyü”, festivalin en çok ilgi gören alanlarından biri oldu. Sahne gösterileri, tiyatro oyunları, atölye çalışmaları ve oyun alanları ile dolu dolu geçen bu etkinlikte çocuklar, “Hacivat Karagöz Gölge Oyunu” ve “Aşuk ile Maşuk Geleneksel Türk Tiyatrosu” gösterileri ile keyifli anlar yaşadılar.Ayrıca, Tursak 20. Çocuk Filmleri Festivali kapsamında, Altın Gaga, Macera Çetesi, Cesur Balina Katak ve Kardeş Takımı gibi eğlenceli çocuk filmleri minik izleyicilerle buluştu. Çocuklar, bu etkinliklerin yanı sıra “Derem Çıray ile Yazarlık Atölyesi” ve “Pembe Keçeci ile Oyunculuk Atölyesi”ne katılarak yeni bilgi ve beceriler kazandılar.