İstanbul Atlas Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren teknoloji merkezi Atlas TEKMER’in düzenlediği Medtech Pitch Fest, girişimcileri ve yatırımcıları bir araya getirdi. Panelde, girişimcilerin pazarlama eğitimine odaklanmaları gerektiği vurgulanırken, staj ve mentör desteğinin başarı için kritik olduğu belirtildi.
“Sağlık Teknolojilerinde İddialıyız”
İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörü, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, üniversitelerin sadece eğitim ve öğretimle sınırlı kalmayıp, araştırma ve teknoloji üretme sorumluluğunu da taşıdığını belirtti.
“Atlas Üniversitesi olarak bir kitle üniversitesi olmaktan öte, belirli alanlarda öne çıkan bir üniversite olmayı hedefliyoruz. En güçlü yanımızın nörobilim ve sağlık teknolojileri olduğunu biliyoruz. Sağlık teknolojileri ve mühendislik disiplinlerinin birlikte çalışması, inovasyon açısından büyük önem taşıyor” dedi.
Üniversitenin Beyin Araştırmaları ve Yapay Zeka Merkezi kurma çalışmalarının devam ettiğini aktaran Prof. Dr. Kocabıçak, bu merkezin sadece Atlas Üniversitesi’ne değil, diğer üniversitelerdeki bilim insanlarına da açık olacağını belirtti.
Atlas TEKMER 50'ye Yakın Projeye Destek Verdi
Atlas TEKMER Müdürü Erdi Dirilen, girişimcilere sağlanan olanaklara dikkat çekerek, bin 725 metrekarelik bir alan içinde, 75 metrekare prototipleme ve 50 metrekare laboratuvar altyapısı ile girişimcilere destek verdiklerini söyledi. Atlas TEKMER’in sunduğu üç farklı program sayesinde her seviyeden girişimciye hizmet verdiklerini belirten Dirilen, bugüne kadar 50’ye yakın projeye destek sağladıklarını ifade etti.
Girişimcilere Öneriler: Pazarlama ve Fizibilite Şart
Moderatörlüğünü VivaSmartCare Kurucu Ortağı Dr. Şevval Karadağ’ın üstlendiği panelde, Nar Fon Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi Emre Yılmaz, NeuroBio Engineering Distributed by Boston Scientific Genel Müdürü Dr. Yakup Özsezer, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Sarpkaya ve İSEK Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Tuğrul Ünlü konuşmacı olarak yer aldı.
Panelistler, pazarlama eğitimi ve mentör desteğinin girişimciler için hayati olduğunu vurguladı. Dr. Yakup Özsezer, başarısızlıklardan korkmamak gerektiğini belirterek, “Başarısızlık olmadan bir yere gelinmiyor. Projenizi hazırlarken başarısızlık ihtimalini de göz önünde bulundurmalısınız. Fizibilite çalışmaları çok önemli, ayrıca profesyonel destek almak kritik bir nokta” dedi.
Etkinlik, girişimcilerin yatırımcılarla buluşarak tecrübelerden faydalanmasına ve yeni iş birlikleri oluşturmasına zemin hazırladı.