Yeni Sendika Genel Başkanı Metin Memiş, beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Musa Akan, İstanbul İl Başkanı Suna Varol Cörüt ve il yönetimi, Adli Tıp Komisyon Başkanı Mustafa Mıntış, Başkan Vekili Eren Kabalay, Bölge Başkanları Alperen Okumuş, Erdi Güleç ve Zeynel Arslan ile birlikte Adli Tıp Kurumu Başkanı Dr. Hızır Aslıyüksek'i ziyaret etti.Toplantıda şu konular ele alındı:
Bu ziyaret, Adli Tıp Kurumu'nda çalışan çalışanların hakları ve çalışma koşulları mücadelesinde önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir. Sendika temsilcileri, bu sorunlara çözüm bulmak için Adalet Bakanlığı ile çalışmaya devam edeceklerini belirtti.Adli Tıp Enstitüsü, hukuk sistemi içerisinde önemli bir kurumdur. Bu kurum, yasal olayları tanımlamak ve bunlara ışık tutmak için çalışan uzmanlar tarafından yönetilmektedir. Kurumda çalışan personel, yasal işlemlerin yürütülmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Ancak son yıllarda Adli Tıp Kurumu çalışanlarının çalışma koşulları ve hakları ile ilgili sorunlar ortaya çıkmıştır.Bu ziyaret, sendikanın bu sorunlara dikkat çekme ve çözüm yönünde adımlar atma çabalarının bir göstergesidir. Adli Tıp Enstitüsü çalışanları, sendikanın çabalarını memnuniyetle karşıladı. Sendika Genel Başkanı Memiş, Adli Tıp Enstitüsü Başkanı Dr. Hızır Aslıyüksek'e sendika adına verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Ayrıca kurum çalışanlarının hakları için mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.Adli Tıp Enstitüsü'nün önemine de vurgu yapan Memiş, "Adli Tıp Enstitüsü, adalet sisteminin vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu kurumun çalışanları adalete hizmet etmek için büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Sendika olarak bu çalışanların haklarını korumak için elimizden geleni yapacağız" dedi.Ziyaretin ardından yapılan açıklamada, Adli Tıp Enstitüsü çalışanlarının sorunlarının Adalet Bakanlığı'na iletilerek çözüme kavuşturulacağı belirtildi. Ayrıca, kurum çalışanlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini görüşmek üzere sendika olarak Adli Tıp Çalıştayı düzenleyecekleri açıklandı.
- Sağlık Bakanlığı Teşvik Ödeme Yönetmeliği'nin Adli Tıp Kurumu'nda Uygulanması
- SHS ve THS sınıflarının katsayısı ve oranlarının %325'e, GİH'in %275'e, YHS'nin %250'ye yükselmesi
- Vardiyalı çalışma ücreti oranında artış
- Çağrı ücretlerinin ödenmesi
- Riskli bir birimin uygulanması
- Aşınma ve Yıpranma Ödemesinin kapsamının güncellenmesi
- ATT-Paramediklerin Sağlık Hizmetleri Sınıfına Acil Geçişi
- Enfeksiyon Kalite Biriminin Kurulması
- Adli Afet Koordinasyon Biriminin Kurulması
- Adli Tıp Hizmetleri Meslek Kanunu'nun yürürlüğe girmesi ve CMK'ya (Ceza Muhakemesi Kanunu) dahil edilmesi
- Ortak "ADLİ TIP ÇALIŞTAYI" ile Adli Tıp Enstitüsü çalışanlarının sorunlarını ve çözüm önerilerini tartışmak üzere kurum ile ortak olarak uygulanmaktadır.
