Türk milliyetçiliği davasına büyük katkılar sağlayan, Trabzon Ülkü Ocakları eski başkanlarından Harun Atay, vefatının 20. yılında memleketi Çarşamba Yukarı Dikencik Köyü’nde kabri başında anılacak. 1 Aralık 2004 tarihinde hayata veda eden Harun Atay, mücadeleci kişiliği ve ülkücü camiaya bıraktığı derin izlerle hatırlanıyor.Trabzon Ülkü Ocakları eski başkanı Harun Atay, Türk milliyetçiliği davasındaki çalışmaları ve ülkücü hareket içindeki etkisiyle tanınıyordu. Çevresi tarafından "elinin değmediği, gönlüne girmediği ülkücü yok" şeklinde tarif edilen Atay, güçlü bir dava adamı olarak hatırlanıyor. 1 Aralık 2004 tarihinde vefat eden Atay, ülkücü hareketin önemli isimlerinden biri olarak anılıyor.
Anma Töreni Detayları
1 Aralık 2024 Pazar günü, saat 13.30’da, Harun Atay’ın kabri başında bir anma töreni düzenlenecek. Çarşamba Yukarı Dikencik Köyü’nde yapılacak törene, Harun Atay’ın ailesi, dostları ve ülküdaşlarının yanı sıra çok sayıda kişi katılacak. Anma etkinliğinde Harun Atay’ın ruhu için dualar okunacak ve hatırası yad edilecek.Şaban Kılıç’tan Anlamlı Mesaj
Eski Ülkü Ocakları ve MHP İl Başkanı Şaban Kılıç, Harun Atay’ın vefat yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj paylaştı. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada duygusal ifadelere yer veren Kılıç şöyle dedi:“Trabzon-ÜLKÜ OCAKLARI Başkanlarından. Elinin değmediği, gönlüne girmediği 'ÜLKÜCÜ' yok gibidir. 1-12-2004 tarihinde vefat etti. Bu Pazar günü vefatının 20. senesi dolacak. RAHMET OLSUN.”