İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi İMADAL Grup YK Başkanı Türk Amerikan İş Adamları Derneği Başman yardımcısı İmren Nilay Tüfekci, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının lideri, Dostluk Eşitlik Barış Pastisi’nin (DEB) kurucusu ve Rodop ili eski bağımsız milletvekili merhum Dr. Sadık Ahmet'n fatının 28. Yıldönümü dolayısıyla anma programına katıldı.
İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi İmren Nilay Tüfekci,
Sadık Ahmet’in vefatının 28. Yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda ise şunları söyledi:"Gümülcine'de
DEB Partisi Genel Merkezinde Onursal Başkan Işık Sadık Ahmet ve
Genel Başkan Çiğdem Asafoğlu ile birlikteydik. Başta Genel Başkanımız Merak Akşener 'in olmak üzere, üstümüzde vazife olan selamları ilettik; selamlarını da alarak kendilerine teşekkür ettik.
Bugün, eşine az rastlanan bir liderin, mücadele, kararlılık ve sarsılmaz bir dava adamı denince akla ilk gelen isimlerden olan Dr. Sadık Ahmet’in vefatının 28. Yıldönümünde, iyiparti'miz ve Genel Başkanımız meral Akşener 'i temsilen katılarak saygı, minnet ve özlemle yad ettik.
Sadık Ahmet Kimdir?
Sadık Ahmet - Batı Trakya Türkleri'nin Mücadeleci HekimiSadık Ahmet, 7 Ocak 1947 tarihinde Yunanistan'ın
Gümülcine şehrinin Sirkeli köyünde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Celal Bayar Lisesi'nde başladı ve lise eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra 1966 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne girdi. Ancak daha sonra eğitimine Selanik Üniversitesi'nde devam etme kararı aldı ve tıp öğrenimini burada sürdürdü. 1974 yılında mezun olarak tıp alanında başarılı bir hekim olarak yetişti.Mezuniyetinin ardından askerlik görevini tamamlayan Sadık Ahmet, 1978 yılında Batı Trakya'ya dönerek cerrahlık ihtisasına başladı. Bu süreçte Batı Trakya Türkleri'nin toplumsal sorunlarına duyarlılık göstermeye başladı. Halkının yaşadığı zorluklara duyarsız kalmayarak, onların haklarını savunmayı hedefledi. Batı Trakya Türklerinin sorunlarını uluslararası kamuoyuna duyurmak ve farkındalık yaratmak amacıyla bir imza kampanyası başlattı ve Türk sorununu açıklayan bildiriler dağıttı.Ancak bu mücadelesi onun için büyük zorluklar da doğurdu. 8 Ağustos 1986 tarihinde tutuklanarak 30 ay hapis cezasına çarptırıldı. Halkının haklarını savunmaktan vazgeçmediği için ceza almış olmasına rağmen tahliyesinin ardından mücadelesine devam etti. 18 Haziran 1989 genel seçimlerinde milletvekili adayı olarak seçimlere katıldı ve kazandı. Ancak, milletvekilliği kısa bir süre sonra iptal edildi.Sadık Ahmet, mücadelesine kararlılıkla devam etti ve 26 Ocak 1990 tarihinde gerçekleştirdiği bir konuşmada "Türk" sıfatını kullanması nedeniyle yeniden tutuklandı. Selanik Dudullu Hapishanesi'nde 2 ay hapis hayatı geçirdikten sonra, kalan cezası paraya çevrilerek serbest bırakıldı.Bu zorlu süreçlerden asla yılmayan Sadık Ahmet, Batı Trakya Türklerinin haklarını korumak ve temsil etmek için mücadelesini sürdürdü. 13 Eylül 1991'de Batı Trakya Türklerini temsil eden Dostluk, Eşitlik, Barış Partisi'ni kurarak genel başkanlığını üstlendi. Siyasi alanda da aktif bir rol üstlenerek halkının sesini duyurmak için çalıştı.Ancak, mücadele dolu hayatının sonuna doğru trajik bir şekilde hayatını kaybetti. 24 Temmuz 1995 günü, şüpheli bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Batı Trakya Türkleri için adeta bir kahraman olan Sadık Ahmet, onları temsil etmek ve haklarını savunmak uğruna hayatını feda etmiş bir isim olarak hatırlanıyor. Mücadeleci ruhu, adalet duygusu ve halkının refahı için verdiği mücadele, onun anısının yaşamasını sağlayacaktır.