Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Turgutlu ilçesi Irlamaz Çayı’nda başlatılan temizlik çalışmasını yerinde inceledi. Başkan Zeyrek, bölgedeki mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, Irlamaz Vadisi’nin birinci etabındaki rekreasyon alanının yeniden faaliyete geçirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini, ikinci etabın hazırlıklarının ise devam ettiğini ifade etti.
Başkan Zeyrek, yaptığı açıklamada; “Buradaki mahalleler seçimden seçime akla gelen mahalleler. Biz, seçildiğimizden sonra da buradayız. Irlamaz Deresi’nin temizliğinin ilk 1 kilometrelik bölümünü bitirdik, şu anda ikinci 1 kilometrelik bölümdeyiz.” dedi.
Turgutlu ilçesi Irlamaz Çayı’nda, Atatürk Mahalle Muhtarı Seydi İnce, Mustafa Kemal Mahalle Muhtarı Mehmet Temel, İstasyonaltı Mahalle Muhtarı Nurettin Denli ve vatandaşlarla birlikte incelemelerde bulunan Başkan Zeyrek, birinci etapta temizlik yapılan alanın yanında yer alan rekreasyon alanındaki bakımsızlık tespitlerine de değinerek, ilgili alanlarda tadilat çalışmalarının başladığını belirtti.
Afetlere Karşı Dirençli Bir Kent İnşa Ediliyor
Başkan Zeyrek, altyapı hizmetleriyle birlikte dere temizliği çalışmalarının, sel ve taşkın risklerine karşı önemli bir adım olduğunu vurgulayarak;
“Burada bir sel taşkını olsaydı, sonrasında müdahale etmemiz gerekebilirdi. Altyapımızı sağlamlaştırıp derelerimizi temizleyerek, doğal afetlere dirençli bir kent inşa edeceğiz. Ondan sonra üstyapıyı tamamlayacağız.” ifadelerini kullandı.
Seçim Vaadinden İkinci Etap İçin Start
Irlamaz Vadisi’nin ikinci etabına yönelik çalışmaların, seçim döneminde verdiği sözlerden biri olduğunu belirten Başkan Zeyrek, “Ağaçların kuruduğunu gözlemledik. Damlama sulama sistemi ile ağaçlarımızı yaşatıp yeşertmeyi hedefliyoruz. İkinci etabın ilk bölümünde bu yaz yeşillendirme ve peyzaj çalışmaları başlayacak. Görev sürecimde Irlamaz’ın ikinci etabını eksiksiz tamamlamak istiyorum.” dedi.
İstasyonaltı Mahalle Muhtarı Nurettin Denli, “Yapılan temizlik işi basit gibi görünse de, buranın temizlenmesi bizim için büyük bir adım. İnce düşünceniz için teşekkür ediyoruz. Allah’ın izniyle buradaki tüm sorunların çözüleceğine inanıyoruz.” şeklinde görüş bildirdi. Ayrıca, Atatürk Mahalle Muhtarı Seydi İnce ve Mustafa Kemal Mahalle Muhtarı Mehmet Temel de projeye desteklerini iletti.
Spor Ziyareti ve Başarı Dilekleri
İncelemelerinin ardından Başkan Zeyrek, 7 Eylül 1984 SK’yı da ziyaret ederek, yeni teknik direktör Levent Bayraktar ve oyuncularla bir araya geldi. Zeyrek, teknik ekibe ve oyunculara, hafta sonu oynanacak Kahramanmaraş İstiklal Spor maçında başarılar diledi.