Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, Silivri İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programında teşkilat mensupları ve davetlilerle bir araya geldi. Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhuna vurgu yapan Aksu, Türkiye’nin iç ve dış politikadaki gelişmelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Birlik ve Dayanışma Vurgusu
Ramazan ayının manevi atmosferinin toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini belirten Aksu, Türk milletinin tarih boyunca zorlukları birlik ve kardeşlik ruhuyla aştığını ifade etti.
Aksu, dayanışma kültürünün Türkiye’nin en büyük gücü olduğunu vurguladı.
Terörsüz Türkiye Hedefi
Konuşmasında terörle mücadele konusuna değinen Aksu, Cumhur İttifakı’nın kararlı politikalarıyla terörsüz Türkiye hedefinde önemli mesafe kat edildiğini söyledi.
Türkiye’nin güvenlik politikalarının milli birlik ve kardeşlik anlayışıyla şekillendiğini ifade eden Aksu, bu hedefin ülkenin huzur ve refahı açısından kritik öneme sahip olduğunu dile getirdi.
Küresel Gelişmeler ve Türkiye’nin Rolü
Ortadoğu’da yaşanan gerilimlere de değinen Aksu, uluslararası dengelerin hızla değiştiği bir dönemde Türkiye’nin stratejik konumunun daha da önem kazandığını belirtti.
Türkiye’nin barış ve istikrar politikalarıyla bölgesinde denge unsuru olmaya devam ettiğini ifade eden Aksu, olası küresel krizlere karşı devletin tüm kurumlarının hazırlıklı olduğunu söyledi.
Milli Birlik Kırmızı Çizgidir
Aksu, Türkiye’nin milli güvenliği, egemenlik hakları ve toplumsal birlik anlayışının vazgeçilmez olduğunu belirterek, bu değerleri zayıflatmaya yönelik girişimlere karşı milletin sağduyusuna güvendiklerini ifade etti.
Türkiye Yüzyılı Vurgusu
Cumhuriyetin yeni yüzyılında Türkiye’nin küresel güç olma hedefinin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Aksu, Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu süreçte aktif rol oynadığını söyledi.
Program sonunda teşkilat mensuplarına teşekkür eden Aksu, Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı dolayısıyla vatandaşların mübarek günlerini kutladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: