İYİ Parti’den ayrıldıktan sonra bağımsız olarak siyasi kariyerine devam eden Ankara Milletvekili Yüksel Arslan’ın CHP’ye katılmak istediği belirtiliyor. Daha önce Adnan Beker’in CHP’ye katılımını sağlayan parti yönetimi, Arslan konusunda ise tereddüt yaşıyor. Elips Haber’den Kadir Gürhan’ın aktardığına göre, Arslan’ın CHP’ye katılmasına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sıcak bakmadığı ve bu yüzden sürecin ilerlemediği kulislerde konuşuluyor.
Mansur Yavaş Kendi Gücünü CHP İçinde Mi Oluşturuyor?
CHP içerisindeki güç dengeleri açısından kritik bir isim olan Mansur Yavaş’ın, Adnan Beker ve Yüksel Arslan gibi isimleri partiye yönlendirdiği öne sürülüyor. Yavaş’ın, CHP içinde kendi gücünü oluşturmak istediği ve partinin yerel yönetimlerdeki etkisini artırmayı amaçladığı iddia ediliyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Adnan Beker’e rozet takarken sarf ettiği “Adnan Beker bize Mansur Başkan’ın emanetidir” sözleri de bu iddiaları güçlendiriyor.
Arslan’dan İmamoğlu’na Gönderme
Yüksel Arslan, daha önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda isim vermeden Ekrem İmamoğlu’nu eleştirmişti. Arslan, “Terör örgütleriyle, etnik bölücülerle, vatan hainleriyle aynı kareye girenlerin, Atatürk’ün aziz hatırasına ihanet ettiği gün gibi ortada” ifadelerini kullanarak CHP içinde bazı isimleri hedef almıştı. Bu paylaşım, Ekrem İmamoğlu’na yönelik bir eleştiri olarak yorumlanmıştı.
Mansur Yavaş’ın, Arslan’a bu paylaşımı silmesi yönünde çağrıda bulunduğu ancak Arslan’ın bu konuda nasıl bir adım atacağı henüz netleşmedi. CHP içinde İmamoğlu ve Yavaş arasındaki güç mücadelesinin, milletvekili transferleri üzerinden daha da belirgin hale geldiği gözlemleniyor.
Kaynak: ElipsHaber