SAMSUN/İLKADIM – Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan lise giriş deneme sınavlarında başarılı olan öğrencileri için özel bir etkinlik organize etti.Rehberlik ve
Psikolojik Danışman Ruşen Yıldırım tarafından düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin yıl boyunca yaşadığı yorgunluğu atabilmeleri ve motivasyonlarını artırmaları hedeflendi.
Etkinlik Programı
Motivasyon Kahvaltısı: Öğrenciler, sınav öncesi moral bulmak için keyifli bir kahvaltıda bir araya geldiler. Kahvaltı, öğrencilerin bir arada olup stres atmalarını sağladı.
Doğa Yürüyüşü: Kahvaltının ardından düzenlenen doğa yürüyüşü ile öğrenciler, doğanın içinde yürüyerek zihinsel ve bedensel olarak rahatlama fırsatı buldular.
Şehir Turu: Etkinliğin son bölümünde ise öğrenciler için şehir turu düzenlendi. Bu tur ile öğrenciler, Samsun’un çeşitli yerlerini gezerek sınav öncesi moral depoladılar.
Teşekkür ve Başarı Dilekleri
Rehberlik ve Psikolojik Danışman
Ruşen Yıldırım, etkinliğin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen
Kazım Karabekir İmam Hatip OrtaokuluMüdürü
İbrahim Teker, otobüs kaptan şoförü ve restoran çalışanlarına teşekkür ederek, LGS’ye girecek tüm öğrencilere başarılar diledi.
Ruşen Yıldırım, “Lise Giriş Sınavı öncesi öğrencilerimizin moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla düzenlediğimiz bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim. Tüm öğrencilerimize LGS’de başarılar diliyorum” ifadelerini kullanarak açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:
"Bu motivasyon etkinliği ile Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine hem moral kazandırmayı hem de sınav stresini azaltmayı hedefledi. Öğrenciler, bu tür etkinliklerle sınava daha motive ve huzurlu bir şekilde hazırlanma fırsatı buldu."
LGS Nedir?
Liselere Geçiş Sistemi ya da LGS, Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2017-2018 Eğitim Öğretim yılından itibaren uygulamaya başladığı ortaöğretime geçiş sistemidir. TEOG sınavının yerine geçmiştir. PISA ve TIMS soruları esas alınarak beceri temelli mantık muhakeme yeteneğini ölçen bir sınavdır. Sınavı kazanan öğrenciler; Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi türündeki liselere gider. Sınavda belirli başarı eşiğine ulaşamayan öğrenciler adrese dayalı okul tercihinde bulunabilir ve merkezi sınavla öğrenci almayan okullarda okumayı tercih edebilir.
LGS Nasıl Yapılır?
Bu sisteme göre altı temel ders için -Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil (İngilizce), Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi- 8. sınıfın sonunda tek günde iki oturum hâlinde bir sınav yapılır. LGS, 8. sınıf öğretim programları esas alınarak hazırlanmaktadır. Sabah oturumunda uygulanan sözel bölümde 50, öğlen uygulanan sayısal bölümde 40 olmak üzere sınavda toplam 90 soru bulunmaktadır. Sözel derslerin sorularına 1.5'er dakika, sayısal derslerin sorularına ise 2'şer dakika zaman verilmiştir. Sözel bölüm 50 soru olup 75 dakika, Sayısal bölüm 40 soru olup 80 dakika sürecektir. Sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürür ve mazeret sınavı bulunmamaktadır. Bir önceki sistem olan TEOG sistemine göre sorular daha seçicidir ve öğrencilerin genel kanaatine göre
LGS daha zordur.