2028 genel seçimlerine yönelik siyasi kulisler hareketlenmeye başlarken, genç isimler üzerinden yapılan değerlendirmeler dikkat çekiyor. Bu çerçevede adı öne çıkan isimlerden biri olan Kaan Öztürk’ün, seçimlerde Sivas merkezli bir milletvekili adaylığı için hazırlık yapabileceği konuşuluyor.
Siyasi çevrelerde dolaşan bilgilere göre Öztürk’ün özellikle yerel bağları, genç seçmenle kurduğu iletişim ve bölgesel çalışmalarının Sivas’ta adaylık ihtimalini güçlendirdiği ifade ediliyor. Henüz resmi bir parti açıklaması bulunmasa da, farklı siyasi yapılarda genç ve yeni yüz arayışının sürdüğü; bu nedenle Öztürk gibi isimlerin değerlendirme listelerinde yer aldığı iddia ediliyor.
Öte yandan Kaan Öztürk cephesinden adaylığa ilişkin net bir açıklama yapılmış değil. Yakın çevresine dayandırılan değerlendirmelerde, Öztürk’ün “yerel sorunlara odaklanan ve gençlerin temsiline önem veren bir siyasi çizgi” üzerinde çalıştığı öne sürülüyor. Adaylık konusunun ise seçim takvimi yaklaştıkça netleşmesi bekleniyor.
Siyasi kulislerde dile getirilen bu iddiaların önümüzdeki süreçte resmi açıklamalarla somutlaşıp somutlaşmayacağı merak konusu olmaya devam ediyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: