'Belediyeler LÖSEV ile bilinçleniyor' farkındalık semineri kapsamında, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV)’in çalışmaları ve kanserle mücadelede oynadığı kritik rol hakkında bilgilendirme yapıldı.
1998 yılında Hematolog ve Onkolog Dr. Üstün Ezer tarafından Ankara’da kurulan LÖSEV’in faaliyetleri, Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminerde detaylarıyla anlatıldı. LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Hasret Hantırak ve Aktif İletişim Personeli Neslişah Kandemirli, “Hayatımız Çocuklarımız” sloganıyla yürüttükleri çalışmaları aktardı.
LÖSEV, Hastalara Maddi ve Manevi Destek Sağlıyor
Sunumda, LÖSEV’in lösemi ve kanser hastası çocuklar ile yetişkinlere yönelik ayni ve nakdi yardım, sosyal ve psikolojik destek, eğitim imkânları ve istihdam olanakları sunduğu vurgulandı. Ayrıca, hasta çocuklar ve aileleri için seyahat ve sosyal etkinlikler düzenlendiği belirtildi.
“Çocuklarımızı ve Ailelerini Kendi Ailemiz Gibi Görüyoruz”
LÖSEV’in en önemli projelerinden biri olan LÖSANTE Hastanesi hakkında bilgi veren Hasret Hantırak, 2015 yılında açılan bu hastanenin Avrupa’nın ilk ve Türkiye’nin en donanımlı lösemili çocuklar kenti ve multidisipliner çocuk-yetişkin hastanesi olduğunu belirtti.
Hantırak, LÖSEV’in çocukların eğitimine de büyük önem verdiğini ifade ederek, “LÖSEV bünyesinde Ankara’da kurulan LSV Eğitim Kurumları’nda, ilkokuldan liseye kadar ücretsiz eğitim imkânı sunuyoruz. Çocuklarımızı ve ailelerini sadece destek verdiğimiz bireyler olarak değil, bir aile olarak görüyoruz” dedi.
Ayrıca, lösemili ve kanser hastası çocukların annelerine yönelik kurulan "Anne Üretim Atölyeleri"nin, ailelerin ekonomik bağımsızlık kazanmasına ve yaşadıkları sıkıntıları bir nebze olsun hafifletmeye yardımcı olduğuna dikkat çekildi. Bu atölyelerde üretilen el emeği ürünlerin satışından elde edilen gelir, çocukların sağlık ve eğitim giderlerine aktarılıyor.
LÖSEV Gönüllüsü Olun, Destek Verin!
110 bini aşkın lösemi ve kanser hastası çocuk ve yetişkine ücretsiz tedavi imkânı sunan, onların eğitim ve konaklama gibi temel ihtiyaçlarını karşılayan LÖSEV’in çalışmalarında gönüllülerin katkısının büyük önem taşıdığı belirtildi.
LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Hasret Hantırak, LÖSEV gönüllüsü olmanın herhangi bir yaş sınırı veya eğitim şartı gerektirmediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"LÖSEV için herkesin yapabileceği bir şey mutlaka vardır! LÖSEV’in tanıtımına destek vermek, organizasyonlarda görev almak, satış ve tanıtım stantlarında yer almak, hatta bazen sadece bir sosyal medya paylaşımıyla bile katkı sağlamak mümkün. Haydi, hep birlikte LÖSEV gönüllüsü olalım, lösemi ve kanserle mücadele eden çocuklarımızın hayatına dokunalım!"
LÖSEV, kanserle mücadelede farkındalık yaratmaya ve toplumu bilinçlendirmeye devam ederken, tüm vatandaşları lösemili çocuklara destek olmaya ve bu büyük dayanışmanın bir parçası olmaya davet ediyor.