Ramazan ayı boyunca Manisa’nın farklı noktalarında iftar sofraları kurarak on binlerce vatandaşı buluşturan Manisa Büyükşehir Belediyesi, mübarek ayın son iftarında anlamlı bir programa imza attı. Büyükşehir Belediyesi, şehit aileleri ve gazileri Anemon Otel’de düzenlenen özel iftar yemeğinde ağırladı.
Programa; Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Yenal Yıldırım, çeşitli şehit ve gazi derneklerinin yöneticileri, şehit aileleri, gaziler ve belediye bürokratları katıldı.
İftar öncesi konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Ulaş Aydın, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in selamlarını ileterek, “Şehitlerimizin bizlere emaneti olan aileleri ve gazilerimiz, her zaman milletimizin baş tacıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak yanınızda olmak bizim için hem bir görev hem de gönülden gelen bir sorumluluktur” ifadelerini kullandı.
Aydın, ayrıca Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü’nün hizmetlerinden bahsetti. Şube aracılığıyla hastane ulaşım desteğinden moral etkinliklerine kadar birçok alanda hizmet verdiklerini belirten Aydın, “Başkanımız Sayın Ferdi Zeyrek öncülüğünde, her zaman ve her koşulda sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Gecede ayrıca, şehit aileleri ve gazilere yönelik özverili çalışmalarda bulunan dernek temsilcilerine teşekkür plaketi takdim edildi. Türkiye Şehit Gazi Aileleri Vakfı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler Derneği ve birçok sivil toplum kuruluşunun yöneticilerine sunulan plaketler, duygusal anlara sahne oldu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bu özel iftar, birlik, beraberlik ve vefa duygularının ön plana çıktığı anlamlı bir gece olarak Ramazan ayının kapanışına damga vurdu.