Manisalı sporcular, Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası’nda biri ikincilik, biri üçüncülük olmak üzere iki madalya kazandı. Başarılar, kentin atıcılık branşındaki yükselişini bir kez daha gözler önüne serdi.
Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası, bu yıl Mersin’de geniş katılımla gerçekleştirildi. Şampiyonaya 4’ü tabanca, 8’i tüfek olmak üzere toplam 12 sporcu ile katılan Manisa kafilesi, gösterdikleri başarılı performanslarla iki önemli derece elde etti.
Yıldız Erkekler Tabanca kategorisinde yarışan Kağan Delibay, üstün atış kabiliyetiyle Türkiye ikincisi olarak önemli bir başarıya imza attı. Diğer yandan Yıldız (B) Kadınlar kategorisinde mücadele eden Nisa Beren Koç, Türkiye üçüncülüğünü kazanarak Manisa’yı gururlandırdı.
İl Müdürü Öztürk’ten Tebrik Mesajı
Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, genç sporcuların elde ettiği derecelerle ilgili bir tebrik mesajı yayımladı. Sporcuların ve antrenörlerin azimli çalışmalarının karşılığını almalarının sevindirici olduğunu vurgulayan Öztürk şu açıklamada bulundu:
“Sporcularımızın bu önemli şampiyonada Manisa’yı başarıyla temsil etmesi hepimiz için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu başarılarda emeği geçen antrenörlerimizi, sporcu ailelerini ve destek veren herkesi yürekten kutluyorum. Manisa’nın atıcılık branşındaki yükselişi önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edecek.”
Manisa, son yıllarda atıcılık branşında genç sporcularıyla dikkat çeken iller arasında yer alıyor. Mersin’deki şampiyonada gelen dereceler, bu yükselişin tesadüf olmadığını bir kez daha gösterdi.