DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Yeni Mersin İdman Yurdu’nun devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından kulübü ziyaret etti. Transfer yasağı ve mali sorunlarla mücadele eden kulübe destek veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür eden Ekmen, “Yeni Mersin İdman Yurdu’nu korumak ve ileriye taşımak, kentin spor hafızasını diri tutmak açısından oldukça önemli” dedi.
“Kulüp Başkanlarına Teşekkür Ediyorum”
Ekmen, kulübün sorumluluğunu üstlenen iş insanı Servet Özdemir ve desteklerinden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürlerini ileterek şunları söyledi:
"Mersin için futbolun ve sporun kıymeti, İdman Yurdu’nun önemi tartışılmaz. Kırmızı-lacivert renklere sahip bu kulüp, yıllardır şehrin ortak bir değeri olmuştur. Ancak son yıllarda yaşanan finansal zorluklar ve yönetimsel belirsizlikler nedeniyle zor günler geçiriyordu. Sayın Servet Özdemir’in inisiyatif alarak bu yükü üstlenmesi ve Sayın Vahap Seçer’in desteği, Yeni Mersin İdman Yurdu’nun geleceği açısından umut verici. Bu gidişata son verecek adımların atılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
Yeni Başkan Servet Özdemir’e “Hayırlı Olsun” Ziyareti
Ekmen, DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Taner Işıkbay ile birlikte kulübün eski başkanı Metin Saltık ve yeni başkanı Servet Özdemir’i ziyaret etti. Yeni yönetimin başarılarını yakından takip edeceklerini belirten Ekmen, “Futbol, sadece oyuncularla değil, yöneticiler, taraftarlar ve kentin desteğiyle ayakta duran bir yapıdır. Yeni başkan Sayın Servet Özdemir’e hayırlı olsun diyor, eski başkan Sayın Metin Saltık ve ekibine bugüne kadar verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Mersin’e Süper Lig Yakışır”
Yeni Mersin İdman Yurdu’nun Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerlemesi gerektiğini belirten Ekmen, “Bu hafta Diyarbekirspor maçını izlemek için sabırsızlanıyorduk ancak erteleme nedeniyle bu mümkün olmadı. Yine de Yeni Mersin İdman Yurdu’nun geleceğine olan inancımız tam. Mersin’e yakışan Süper Lig günlerini hep birlikte göreceğimize inanıyorum” dedi.