Muhsin Yazıcıoğlu, Türk siyasi tarihinin önemli isimlerinden biri olarak şeffaflığı, vatanseverliği ve milletine olan bağlılığı ile hafızalarda yer etti. 31 Aralık 1954 tarihinde Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Elmalı köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamlayan Yazıcıoğlu, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunudur. Siyasete ilk adımını 1968 yılında Genç Ülkücüler Hareketi'yle attı.
Ülkücülüğün Sembol İsmiMuhsin Yazıcıoğlu, 1972 yılında Ankara'ya geldi ve Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde çalışmaya başladı. Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1978 yılında Ülkücü Gençlik Derneği'ni kurarak genel başkanlığını üstlendi. 1980 askeri darbesinin ardından tutuklanarak Mamak Cezaevi'nde 7.5 yıl hapis yattı, bunun 5.5 yılını tek kişilik hücrede geçirdi. Ancak dava sonunda beraat etti.Siyasette Yeni Bir Yol: BBP'nin Kuruluşu1987 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. 1991'de Sivas'tan milletvekili seçildi. 1993 yılında MÇP'den ayrılarak Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) kurdu. BBP'nin kurucu genel başkanı oldu. 1995 genel seçimlerinde ANAP ittifakı ile tekrar Meclis'e girdi ve daha sonra BBP'ye döndü. 2007 genel seçimlerinde Sivas'tan bağımsız milletvekili olarak seçildi.Şüpheli Kaza: Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ölümü25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde düzenlenen mitingin ardından Yozgat'a gitmek üzere kiralanan helikopterle yola çıktı. Keş Dağı'na düşen helikopterde Yazıcıoğlu ile birlikte BBP Sivas İl Başkanı Erhan Ühstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, gazeteci İsmail Güneş ve pilot Kaya İstektepe hayatını kaybetti. Enkaz, 48 saat sonra köylüler tarafından bulundu. Bu kaza, kamuoyunda suikast iddialarını gündeme getirdi.Helikopter Kazasına İlişkin ŞaibelerKazaya ilişkin çeşitli iddialar yıllarca tartışıldı. GPS cihazlarının sökülmüş olması, karbonmonoksit zehirlenmesi ihtimali, helikoptere müdahale edildiği yönündeki iddialar ve FETÖ bağlantısı gibi konular sürcete şüpheleri artırdı. Açılan davalarda sanıkların bazılarının 15 Temmuz darbe girişimiyle ilişkili olduğu ortaya çıktı. Eski Yarbay Davut Uçum, olayın "kaza süsü verilmiş suikast" olduğunu iddia etti.Yazıcıoğlu'nun Şiiri ve Sözleriyle Anısı YaşıyorMamak Cezaevi'nde yazdığı "Üşüyorum" şiiri, Yazıcıoğlu'nun duygusal yönünü ve çileli hayatını ortaya koyan bir eser olarak hafızalarda yer etti. Aynı zamanda, "Ordu gözbebeğimizdir ancak namlusunu millete çevirmiş tanka selam durmam" ve "Bir saniyesine bile hükmedemediğimiz bir dünya için bu kadar fırıldak olmaya gerek yok" gibi sözleriyle siyasete damga vurdu.Muhsin Yazıcıoğlu, 31 Mart 2009 tarihinde Ankara Taceddin Dergahı'nda toprağa verildi. Ardından geçen yıllarda ismi, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde cadde, park, okul ve vakıflarda yaşatılmaya devam etti. BBP, onun mirasını taşıyan bir parti olarak siyasi hayattaki varlığını sürdürmektedir. Yaşam
Yayınlanma: 25 Mart 2025 - 22:23
Muhsin Yazıcıoğlu: Vatan Sevdalısı, Dava Adamı ve Unutulmayan Lider
Muhsin Yazıcıoğlu, siyasette dürüstlüğün ve vatan sevgisinin simge ismi olarak hafızalara kazındı. 1968’de Genç Ülkücüler Hareketi’yle başlayan yolculuğunu, 1993’te kurduğu Büyük Birlik Partisi ile sürdürdü.
Yaşam
25 Mart 2025 - 22:23