Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin Olağan Genel Kurulu, Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde Mustafa İrfan Kütük, Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı seçildi. Genel Kurul’da konuşan Atakum Kent Konseyi Başkanı Tuncay Seven ve Gençlik Meclisi’nin yeni Başkanı Mustafa İrfan Kütük, gençlerin kentin geleceğindeki kritik rolünü vurguladı.
Kaynak: KapsamHaber
Tuncay Seven: “Gençlik, Umut Işığıdır”
Atakum Kent Konseyi Başkanı Tuncay Seven, kurulda yaptığı konuşmada gençlerin karar alma süreçlerinde daha fazla yer almasının önemine değinerek şunları söyledi:“Sizler bu şehrin ve ülkemizin umut ışığısınız. Atakum’un daha yenilikçi, yaşanabilir ve güçlü bir şehir olabilmesi için fikirlerinize ve emeğinize ihtiyacımız var. Bu meclisin amacı, gençlerin kent yönetimine aktif katılımını sağlamak, sorunlarına çözüm üretmek ve hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir platform sunmaktır. Sizlerin enerjisi ve vizyonuyla bu meclisin başarıları şekillenecek. Unutmayın, siz konuştuğunuzda bu kentin sesi yükselecek, harekete geçtiğinizde çehresi değişecek.”
Mustafa İrfan Kütük: “Birlikte Başarabiliriz”
Gençlik Meclisi Başkanlığı’na seçilen Mustafa İrfan Kütük, gençliğin dinamizmini kente yansıtarak Atakum’u geleceğe taşımayı hedeflediklerini belirtti. Kütük, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:“Gençlik meclisleri, bir şehrin enerjisini temsil eder. Atatürk’ün ‘Bütün umudum gençliktedir’ sözünden ilham alarak Atakum’da gençlerin sesi olacağız. Hayallerimizi ve projelerimizi paylaşarak sporda, sanatta ve bilimde Atakum’u bir gençlik şehri yapmayı hedefliyoruz. Biz, sadece sorunları dile getiren değil, çözüm üreten bir nesiliz. Çevreyi koruyan, eşitliği savunan ve değişime öncülük eden bir gençlik hareketiyle Atakum’u daha güzel yarınlara taşıyacağız. Birlikte başarabiliriz; gençliğin gücünü Atakum’un gücüne dönüştüreceğiz.”
Gençlerin Katılımı Atakum’un Gücüne Güç Katacak
Yeni dönemde gençlik meclisi, kentin geleceğine yönelik projeler üreterek Atakum’u daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir şehir hâline getirmeyi hedefliyor. Mustafa İrfan Kütük, gençlerin birleştirici ve üretken bir anlayışla çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek destek veren herkese teşekkür etti.Kaynak: KapsamHaber