Millî Eğitim Bakanlığı’nın ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ kapsamında uygulamaya koyduğu Öğrenci Gelişim Raporları, sendikal eylem kararına konu oldu. Hürriyetçi Eğitim Sen, ortaokul ve liselerde görev yapan öğretmenlerin söz konusu raporları doldurmamasına karar verdi.
Karar Merkez Yönetim Kurulu’ndan çıktı
Hürriyetçi Eğitim Sen Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Levent Kuruoğlu başkanlığında gerçekleştirdiği toplantıda, öğrenci gelişim raporlarına ilişkin uygulamayı gündemine aldı. Yapılan değerlendirmede, raporların öğretmenlerin asli görev tanımı dışında olduğu ve ciddi bir iş yükü oluşturduğu görüşü öne çıktı.
Karar metninde, raporların kapsamlı, zaman alıcı ve karşılıksız bir yükümlülük olduğu vurgulanırken, uygulamanın öğretmenlerin eğitim-öğretim faaliyetlerine ayırması gereken zamanı doğrudan etkilediği ifade edildi.
Anayasa vurgusu dikkat çekti
Sendikanın aldığı kararda, Anayasa’nın 18’inci maddesinde yer alan ‘kimse zorla çalıştırılamaz’ hükmüne atıf yapıldı. Öğretmenlerin görev ve sorumluluklarının mevzuatla belirlendiği, açık bir yasal dayanak olmaksızın ek görev yüklenemeyeceği belirtildi.
Eylem kararı: Bir buçuk yıl sürecek
Alınan karar doğrultusunda, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı ortaokul ve lise kademelerinde görev yapan Hürriyetçi Eğitim Sen üyesi öğretmenler, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar Öğrenci Gelişim Raporlarını doldurmayacak.
Kuruoğlu duyurdu: Karar kamuoyuna açıklandı
Hür-Sen Konfederasyonu ve Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda kararı şu ifadelerle duyurdu:
‘Hürriyetçi Eğitim Sen olarak; Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı ortaokul ve liselerde görev yapan üyemiz öğretmenlerin, 2025-2026 eğitim-öğretim yılı sonuna kadar Öğrenci Gelişim Raporlarını doldurmamalarına yönelik eylem kararı aldığımızı kamuoyuna duyururuz.’
Sendika, kararın arkasında duracaklarını ve sürecin yakından takip edileceğini de bildirdi.
GARABEY

Yorumlar
Kalan Karakter: