Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Okul Sporları 3x3 Basketbol Gençler Kız ve Erkek Grup Müsabakaları, Manisa’da start aldı. 10 farklı ilden 30 okul ve 112 sporcu, şampiyonluk için parkede kıyasıya mücadele edecek.
Heyecan Dolu Maçlar Başladı
Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen açılış töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından müsabakalar resmen başladı. Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen turnuva, Atatürk Spor Salonu ve Çok Amaçlı Spor Salonu’nda oynanacak maçlarla devam edecek.
Manisa, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Kütahya, Muğla ve Uşak’tan gelen takımlar, grup aşamasında rakiplerini geride bırakarak üst tura yükselmek için mücadele edecek.
Genç Sporcular İçin Büyük Fırsat
Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, turnuvanın genç sporcular için büyük bir fırsat sunduğunu belirterek şunları söyledi:
"Bu tür organizasyonlar, gençlerin sportif yeteneklerini geliştirmelerine, takım ruhunu kazanmalarına ve rekabetçi ortamda tecrübe edinmelerine katkı sağlıyor. Gençlerimizin sporla iç içe büyümesi ve fiziksel gelişimlerinin desteklenmesi büyük önem taşıyor."
Manisa’da devam eden 3x3 Basketbol Grup Müsabakaları, gençlerin sportif başarılarını sergileyeceği ve geleceğin yıldızlarının parlayacağı bir organizasyon olarak dikkat çekiyor.