Bütünşehir Dergisi, yeniden yayın hayatına başlıyor. Samsun’un kültürel mirasını, kent tarihini ve şehircilik anlayışını okuyucularıyla buluşturuyor.
Derginin üçüncü dönem yayın sürecine yönelik gerçekleştirilen İstişare Toplantısı, Atakum Kitap Kafe’de yapıldı.
Samsun'u Anlatan Dergi
Şehrin tarihi ve kültürel dokusunu kayıt altına almayı amaçlayan Bütünşehir Dergisi, Samsun’un geçmişi ile geleceği arasında köprü kurmayı hedefliyor.
Toplantıda konuşan Bütünşehir Dergisi Yayın Koordinatörü Tevfik Demir, her sayıda Samsun ve ilçeleriyle ilgili önemli bilgilerin sunulacağını vurgulayarak, "Şehrimizin saklı tarihini ve kültürünü ortaya çıkarmak için çalışacağız" dedi.
Genel Yayın Yönetmeni Recep Yazgan, derginin Samsun'un yazılı kültürüne önemli katkılar sağlayacağını vurgulayarak, "Samsun'un değişen tarihini ve unutulmaya yüz tutmuş değerlerini gün yüzüne çıkarmayı planlıyoruz" dedi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Yılmaz ise Bütünşehir Dergisi’nin, Samsun'un kültürel belleğinin korunması açısından kritik bir adım olduğunu belirterek, "Samsun’un unutulmuş değerlerinin yeniden hatırlanmasını sağlayacak bu derginin yayın hayatına başlaması büyük bir kazanç" ifadelerini kullandı.
Toplantıya akademisyenler, tarihçiler, eğitimciler ve şairler de katılarak, derginin yeni dönemde izleyeceği yayın politikaları üzerine fikir alışverişinde bulundu.
Bütünşehir Dergisi, Samsun'un kent kimliğini ve tarihi zenginliklerini kayıt altına almak için önemli bir görev üstlenerek yayın hayatına kaldığı yerden devam edecek.
Samsun Bütünşehir Dergisi 3. Dönem İstişare Toplantısı’na, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, Eğitim Fakültesi Sekreteri Tevfik Demir, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Duman, Şair ve Mimar Mustafa Karaosmanoğlu, Samsun Yerel Tarih Vakfı’ndan Musa Orhan, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seyfullah Gül, Eğitimci İzzet Acrel, Tarih Derneği Başkanı Emin Günaydın ve Eğitimci Ali Bedir katıldı.