23 Nisan 2024 - TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 104. yıl dönümü kutlamaları ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, makam aracı kullanımını azaltmak amacıyla otobüs kullanımını teşvik ettiği bir uygulamaya imza attı.
Otobüsle Etkinliklere Katılım
Kurtulmuş ve beraberindeki devlet erkanı, başkentin çeşitli noktalarında düzenlenen etkinliklere aynı otobüsle giderek trafik yoğunluğunu ve makam aracı kullanımını minimize etmeyi hedefledi. Bu uygulama, sürdürülebilir ve çevreci bir yaklaşım olarak dikkat çekti.
Anıtkabir ve Meclis Ziyaretleri
Program, Meclis'teki Atatürk Anıtı önünde başladı ve burada bir çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Daha sonra milletvekilleri, kabine üyeleri, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ve idari personel ile birlikte Anıtkabir ziyareti yapıldı. Anıtkabir'deki anma programının ardından, Kurtulmuş ve heyeti Birinci Meclis ve TBMM binalarına otobüsle geçiş yaptı.
Ulaşım Tercihi Olarak Otobüs
Kurtulmuş’un bu tercihi, resmi günlerdeki araç kullanımını azaltma ve toplu taşımayı öne çıkarma çabası olarak görüldü. TBMM Başkanı, bu davranışıyla hem çevreci bir mesaj verdi hem de programların daha koordine bir şekilde yürütülmesine olanak sağladı.
AJANS HABER
Yorumlar
Kalan Karakter: