Şanlıurfa - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin Uzak Doğu'dan Avrupa'ya uzanan yeni ticaret koridoru üzerindeki stratejik planlarını paylaştı. Bakan Uraloğlu, FAV Limanı'ndan başlayıp, Ovaköy, Şanlıurfa ve Kapıkule Sınır Kapısı üzerinden Ege, Karadeniz ve Akdeniz'e açılan çok önemli bir ticaret koridorunun hayata geçirileceğini belirtti.Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü şantiyesinde yapılan incelemeler sırasında konuşan Uraloğlu, Türkiye'nin 2053 ve 2071 vizyonları doğrultusunda büyük ve stratejik projeleri planladığını vurguladı. Şanlıurfa'da gerçekleştirilen Urfaray Projesi gibi yerel gelişim projelerine de değinen Bakan, bu projelerin bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağını ifade etti.

Kuzey-Güney Koridorları da Gündemde
Bakan Uraloğlu, dünya ticaretinde doğu-batı koridorunun yanı sıra kuzey-güney koridorlarının da önem kazandığını belirtti. Bu kapsamda, Türkiye'nin doğu ile batı arasında stratejik bir konumda olduğunu ve planlanan ticaret koridorunun, Şanlıurfa'nın ticaretini ve istihdamını olumlu yönde etkileyeceğini aktardı.
"Hem Otoyol Hem Demir Yolu"
Planlanan koridorun sadece ulaşım projesi olmadığını, otoyol ve özellikle demir yolu projelerini içerdiğini belirten Uraloğlu, enerji nakil hatları ve iletişim hatlarının da projeye dahil olacağını söyledi. Bakan, Irak tarafındaki projelerin neredeyse tamamlandığını ve Türkiye'deki projelerin de devam ettiğini, bu sene içinde başlama gayretlerinin sürdüğünü dile getirdi.
Deprem Yaraları Sarılıyor
Şanlıurfa'da depremden etkilenen bölgelerde kalıcı konutların bağlantı yollarının yapımı hakkında da bilgi veren Uraloğlu, bu projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yürütüldüğünü ve hava şartlarının elverdiği ölçüde çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bakan Uraloğlu, "Bu şekilde Şanlıurfa'daki deprem yaralarını da inşallah ortadan kaldırmış olacağız" diyerek umutlu bir mesaj verdi.