Samsun’un ilçeleri ve köylerinde yaşanan ekonomik sorunların ele alındığı ziyarette, tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için yapılabilecek projeler masaya yatırıldı. Candemir, üreticilerin teşviklerden yeterince yararlanamadığını ve bazı ürünlerin hasat döneminde ciddi sıkıntılar yaşandığını dile getirdi.
“Çiftçimiz ve Köylümüz Desteklerden Yeterince Yararlanamıyor”
Candemir, köylerde tarım ve hayvancılığın eskisi kadar yapılmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Çiftçilerimize ve hayvancılıkla uğraşan köylülerimize verilen teşvikler üretim için yeterli değil. Ayrıca bazı art niyetli tüccarlar tarladan ürünleri düşük fiyattan alıyor, yüksek fiyatlarla piyasaya sürüyor. Bu durum hem vatandaşın ürünlere ulaşmasını zorlaştırıyor hem de üreticinin elinde ürün kalmasına sebep oluyor. Bunun yanı sıra don olayları ve böceklenme gibi sorunlar da başta fındık olmak üzere birçok ürünün hasat edilememesine yol açtı.”
“Samsun İki Büyük Ovaya Sahip”
Samsun’un tarım potansiyeline dikkat çeken Candemir, desteklerin yetersizliği nedeniyle bu potansiyelin kullanılamadığını vurguladı:
“Samsun, Türkiye’nin iki büyük ovasına sahip bir şehir. Ancak gereken destekler verilmediği için bu ovalar tam kapasite değerlendirilemiyor. Tarım ve hayvancılık bitme noktasına doğru gidiyor. Allah izin verir ve milletimiz bize yetki verirse, hazırladığımız projelerle bu sorunları ortadan kaldıracağız.”
İYİ Parti’den Teşekkür
Ziyaretin ardından İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Candemir’e teşekkür ederek, tarım ve kırsal kalkınmaya yönelik iş birliğinin önemine dikkat çekti.
Ne Anlama Geliyor?
Samsun’un sahip olduğu iki büyük ovanın etkin şekilde değerlendirilmesi, yalnızca yerel ekonomiye değil, Türkiye’nin genel tarım üretimine de katkı sağlayabilir. Ziyarette gündeme gelen sorunlar, kırsal kalkınma için partiler arası diyaloğun önemini ortaya koydu.
Yorumlar
Kalan Karakter: