Eskişehir siyasetinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Seyitgazi’nin eski belediye başkanlarından Adnan Yalçın Şen, AK Parti’den istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne (YRP) katıldığını duyurdu. Katılımı, Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Başkanı Faruk Güler kamuoyuna açıkladı.
Şen’in YRP’ye katılımı, Ankara’da düzenlenen Yeniden Refah Partisi İl Başkanları Toplantısı’nda resmiyet kazandı. Törende, Şen’e parti rozetini Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan taktı.
Faruk Güler, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Partimize katılan her yeni isimle daha da güçleniyoruz. Sayın Adnan Yalçın Şen’in belediyecilik tecrübesi ve siyasi birikimiyle partimize önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.
Şen’in parti değişikliği, yalnızca bireysel bir karar değil, Eskişehir’deki siyasi dengelere etki edecek potansiyelde bir adım olarak değerlendiriliyor. Yerel yönetim deneyimiyle tanınan Şen’in yeni adresi olan Yeniden Refah Partisi ise Türkiye genelinde büyüme ivmesini sürdürüyor.
Partiden yapılan genel açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Yoluna milletin sesi olma hedefiyle çıkan Yeniden Refah Partisi, her geçen gün daha fazla insanın teveccühüyle güçleniyor. Katılımlar, davamıza olan inancın bir göstergesidir.”