Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve eğitim stratejileri hakkında bilgi verdi.Siyaset bilimci ve uluslararası ilişkiler uzmanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, günümüz dünyasının çok çeşitli krizlerle karşı karşıya olduğunu ifade etmektedir. Bu nedenle, sosyal bilimler alanında çalışan ve öğrenim gören insanların disiplinler arası okuma ve düşünme becerilerini geliştirmeleri gerektiğini vurgulamaktadır. Tarihten sosyolojiye, antropolojiden teknolojik yeniliklere kadar geniş bir sahanın anlaşılmasının ve perspektifli bir şekilde dünya olaylarına bakılmasının önemli olduğunu belirtmektedir.
Prof. Dr. Arıboğan, eğitim sisteminin çok perspektifli, özgürleştirici ve zihin açıcı bir şekilde planlanması gerektiğini ifade etmektedir. Dil öğrenmenin yanı sıra edebiyat, müzik, sanat, spor gibi kültürel araçlara da hakim olmanın önemine değinmektedir. Ayrıca, Üsküdar Üniversitesi'nin proje kültürünü önemsediğini ve bölümler arası geçişkenliği teşvik ettiğini söylemektedir.Eğitim sistemi ve toplumda yaratıcı düşünen, dünya vatandaşı olabilen siyasetçilerin yetiştirilmesine daha fazla önem verilmesi gerektiğini dile getirmektedir. Ayrıca, günümüzde küresel ve yerel dinamiklerin yanı sıra yapay zekânın etkisiyle felsefe, tarih ve sosyolojinin işlevselliğinin artacağını belirtmektedir.Son olarak, Prof. Dr. Arıboğan, Üsküdar Üniversitesi'nin analiz kabiliyeti yüksek, takım çalışmasına açık, projeleri destekleyen ve hem küresel standartlara hem de devlet kültürüne hakim bireyler yetiştirmeyi hedeflediğini ifade etmektedir.
Çok perspektifli bir açıdan dünyaya bakmak ve anlamak şart
Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, yapay zekanın her alana etki edeceğini ve veri toplamanın yanı sıra analiz etmenin de büyük bir öneme sahip olduğunu söylemektedir. Bununla birlikte, temel alanlar olan felsefe, tarih ve sosyolojinin işlevsel bir hal alacağını vurgulamaktadır. Sosyal bilimlerde bilgi, yaratıcılık, girişimcilik ve analitik becerilere ulaşılamamasının geleceğin parlak olmayacağını belirtmektedir.