San Fransisko’da Şoförsüz Taksi Heyecanı!
Bafralı Zerrin Ailesi, San Fransisko’da internet üzerinden çağırdıkları şoförsüz taksi ile iki kez yolculuk yaptı.
Şoförsüz Taksiyle Yolculuk Nasıl Gerçekleşti?
Samsun Atakum’dan gelen emekli öğretmen ve yazar Oktay Zerrin, eşi Aysel Zerrin ve oğulları Taner Zerrin, şoförsüz taksiye bindi. Kaliforniya’da çalışan oğullarını ziyarete giden aile, şoförsüz taksi deneyimini internet üzerinden cep telefonuyla randevu alarak gerçekleştirdi.

Teknolojiyle Tanışma Heyecanı
Zerrin Ailesi, taksi çağırma sürecinden yolculuğa kadar olan detayları şu şekilde paylaştı:
“San Fransisko’daki yeraltı otoparkına arabamızı park ettikten sonra, telefonla rezervasyon yaptık. Beş dakika içinde belirttiğimiz yere gelen şoförsüz taksiyle kısa bir yolculuk yaptık. Dönüşte de aynı işlemi tekrar ederek ikinci yolculuğumuzu gerçekleştirdik.”
İlginç Bir İlk
Zerrin Ailesi, bu teknolojik deneyimin hem heyecanlı hem de unutulmaz olduğunu dile getirdi. Yolculuk sırasında şoförsüz aracın yoğun trafiğe rağmen güvenli bir şekilde ilerlediğini vurgulayan aile, “Bu yeniliği tanımamıza vesile olan oğlumuz Taner’e teşekkür ederiz,” dedi.
Amerika’da Şoförsüz Taksi Yaygınlaşıyor
San Fransisko’da sürücüsüz taksiler, yüzlerce araca sahip şirketler tarafından yönetiliyor ve internet üzerinden kolayca çağrılabiliyor. Bu yenilik, hem yerli halk hem de turistler için büyük bir ilgi odağı olmuş durumda.
Haber Merkezi
Yorumlar
Kalan Karakter: